Viseča stropna svetila

Viseča stropna svetila – ali gredo iz mode?

by

Viseča stropna svetila so še vedno priljubljena, nikar ne mislite, da to ne drži. Je pa res, da morajo biti pravilno izbrana. Ne glede na to, koliko truda ste vložili v notranjo opremo, lahko brez pravih luči celoten videz izgubi na vrednosti. Osvetlitev je torej ključnega pomena, saj vpliva na vse: na ambient, funkcionalnost in na optično zaznavanje velikosti prostora.

Viseča stropna svetila so večna, saj so že dolga leta prva izbira lastnikov stanovanj in podjetij ter notranjih oblikovalcev, ki vestno sledijo sodobnim smernicam. Ta namreč osvetlijo prostore in združijo videz celotne opreme – lahko rečemo, da se s pravo izbiro luči, postavi piko na i pri opremljanju. Zaradi mnogih novih trendov notranjih in zunanjih luči, se ljudje sprašujejo, če so takšni modeli sploh še moderni. Če ste med njimi tudi vi, ki prav zdaj urejate stanovanje ali poslovne prostore, vam bomo v sledečem članku poskusili razložiti, zakaj izbrati prav njih.

Viseča LED svetila so nedvomno ena od bolj stilističnih oblik osvetlitve prostorov, katere danes ponuja trg. Dejstvo je, da so omenjene luči v veliki meri prestale preizkus časa – zelo so iskane še danes, najbrž prav zaradi njihove prilagodljivosti. Lahko so drzne, ali romantično privlačne, bistveno je, da zagotavljajo vir svetlobe, ki mora zadostovati določenim potrebam. Prostor lahko osvetlijo drzno in spektakularno, ali nežno in diskretno – gre za prilagajanje ter za usklajevanje potreb z željami stanovalcev določenega gospodinjstva.

Viseča stropna svetila

Zakaj so viseča stropna svetila brezčasna izbira s katero ne morete zgrešiti?

Kot prvo, imajo dolgo zgodovino. Trendi so se z leti spreminjali, njihove lastnosti pa so že od vsega začetka obetale da bodo ostale aktualne. Zakaj? Ponašajo se z vsestranskostjo in pestrimi oblikami, kar jim je zagotovilo obstoj. Oblika modernih stropnih svetil se nanaša na posebno estetiko, na trgu pa je na voljo praktično vse (različni materiali, oblike, barve…) kar vam pade na pamet. Luči so lahko simetrične, asimetrične, pravokotne, okrogle, elipsaste, steklene, keramične, iz blaga, industrijske, spletene iz vrvic, vgrajene v starinske predmete, na daljinsko upravljanje, vključene v inštalacijo pametnega doma….

Viseča LED svetila torej veljajo za eno izmed najbolj praktičnih možnosti osvetlitve, saj jih je kot prvo enostavno vgraditi, kot drugo pa zagotavljajo ambientalno svetlobo – prilagojeno vsakemu prostoru posebej. Namestite jih lahko v kuhinjo, dnevno sobo, spalnico, na hodnik, tudi kopalnico in v ostale prostore stanovanja – z lahkoto bodo opravljale svojo funkcijo. Po potrebi jih lahko združite, brez da bi imeli pri tem kakršno koli dodatno delo.

Moderna stropna svetila

Viseča LED svetila dopolnjujejo številne sloge oblikovanja prav zaradi svoje vsestranskosti in široke palete različnih modelov. Na voljo so vam v vseh stilih, primerna za sodobne, minimalistične domove, klasične ali stanovanja opremljena v starinskem in kmečkem slogu. Zelo lepo se vklopijo tudi v, danes tako priljubljeno, industrijsko opremo interierja.

S premišljeno izbiro luči, ne boste pridobili le zadostne količine svetlobe, temveč boste ustvarili tudi pravo razpoloženje in vzdušje, zato se je bolje malce potruditi. Na voljo sta vam dve možnosti: raziskava trga, da boste spoznali ponudbo, ali pot do strokovnjaka, ki vam bo svetoval in pomagal pri odločitvi.

Priljubljena viseča LED svetila za vsak dom

Med najbolj priljubljene linearne luči sodijo modeli, ki imajo dolgocevno žarnico, nameščeno na enem samem nosilcu. Pogosto se uporabljajo nad dolgimi kuhinjskimi (jedilnimi) pulti, jedilnimi otoki in kuhinjskimi mizami. Običajno so večjih dimenzij in zagotavljajo veliko svetlobe. Odlični so za prostore kjer se ljudje zbirajo in družijo.

Moderna stropna svetila, kot so mini luči so krasen način za dodajanje stila v vsak prostor. Zaradi manjših dimenzij so nevsiljive na pogled, kljub temu pa lahko močno vplivajo na videz in počutje. Idealne so za vgradnjo v kuhinje, jedilnice in dnevne sobe, namestijo pa se samostojno, ali skupaj, v konfiguraciji z več lučmi. Pogosto so vgrajene v različnih formacijah – v obliki črke S, linearno, v krogu… tako dodajo prostoru dramatičen in unikaten učinek. Viseča LED svetila nudijo odličen nadzor nad količino svetlobe, saj jih je mogoče prilagajati razpoloženju in potrebam.

Viseča stropna svetila, sestavljena iz več svetlobnih virov na delih, pritrjenih na osnovo, so odlična za osvetljevanje velikih prostorov in sob z visokimi stropi. Na enem nosilcu se nahaja od tri do devet žarnic, zato z lahkoto ustvarijo ambientalno ali delovno svetlobo. Na voljo so v različnih slogih – od preprostih in sodobnih, do modelov navdihnjenih z vintage slogom, na kar pa bolj vplivajo materiali, kot same oblike.

Moderna stropna svetila

Moderna stropna svetila iz podjetja Jaka & I d. o. o.

Moderna stropna svetila, ki jih nudimo v podjetju Jaka & I d. o. o. sodijo med visokokakovostna in primerna za najrazličnejše prostore domovanj in podjetij. Njihov namen ni le dajanje svetlobe, temveč s svojim sodobnim videzom delujejo tudi kot dekorativni dodatki.

Na voljo je veliko različnih modelov, prevladujejo pa moderne, ravne in jasne linije, ki trenutno zagotovo veljajo za najbolj priljubljene pri nas.

Če ste med tistimi, ki bi radi izbrali nekaj svežega za svoj dom, se obrnite na naše strokovnjake, ki vam bodo z veseljem svetovali in usmerili k pravemu nakupu. Oglejte si našo spletno stran in nas pokličite ali nam pišite. Z veseljem si bomo vzeli čas in vam razložili vse kar vas zanima.

Vir: https://www.jaka-i.si/

Preberite si tudi...