Pakirna embalaža

Nove rešitve za pakiranje z zaščitno pakirno embalažo

by

Embalaža so vsi produkti, namenjeni zaščiti izdelkov in blaga med proizvodnjo, shranjevanjem in transportom. Glede na namen jo ločimo na primarno ali prodajno embalažo, sekundarno ali skupinsko pakirno embalažo ter terciarno ali transportno embalažo. Primarna embalaža obdaja osnoven produkt, njena glavna naloga pa je zaščita pred nečistočami, udarci, poškodbami in praskami.

Sekundarno embalažo predstavlja pakirna embalaža, kot so folije za zaščitno pakiranje, kartonske škatle in ostala embalaža, ki shranjuje več elementov enega produkta. Sekundarna pakirna zaščitna embalaža je namenjena prevozu, skladiščenju in odpremi blaga. Terciarna embalaža pa so zaboji, vreče, palete in škatle, ki skupaj zajemajo več primarnih in sekundarnih embalaž z namenom preprostejše hrambe in prevoza od proizvodnje do trgovca. V podjetju Chemoplast d.o.o. ponujamo optimalne rešitve pakiranja za zaščito produktov med proizvodnjo hrambo ali transportom.

 

Kakovostno zaščitno pakiranje in pakirna embalaža po meri

V podjetju Chemoplast d.o.o. nenehno iščemo nove rešitve za pakiranje, saj želimo strankam zagotoviti optimalno pakiranje in zmanjšati njihove stroške transporta. Zaščitna embalaža in pakiranje morata temeljiti na učinkovitosti, varovanju, ekološkosti in gospodarnosti. Učinkovito pakiranje pomeni premeščanje produktov, kjer ne prihaja do poškodb materiala. Ker tega seveda ni mogoče popolnoma preprečiti, poškodbe omejimo s primerno zaščitno embalažo.

Kakovostna embalaža nudi premeščanje, shranjevanje in manipuliranje produktov brez udarcev in prask. Da bi bila pakirna embalaža učinkovita moramo poznati celotno transportno pot produkta od proizvodnje do trgovca. Tako bomo brez težav zasnovali funkcionalno zaščitno pakiranje, ki bo popolnoma prilagojeno poti produkta. Potrebujete zaščitno embalažo? Oglasite se v podjetju Chemoplast d.o.o.. Naši strokovnjaki vam bodo predlagali optimalne rešitve za pakiranje, ki bodo zagotovili boljšo izkoriščenost transportnega prostora.

Zaščitna embalaža

Zakaj je potrebna učinkovita pakirna zaščitna embalaža?

Primarna naloga pakirne embalaže je, da uspešno zaščiti produkte med celotnim procesom proizvodnje, toda z napredkom tehnologije smo dobili nove, bolj učinkovite rešitve pakiranja, ki zmanjšajo stroške pakiranja, shranjevanja in prevoza. Kakovostna embalaža zniža stroške pakiranja, shrambe in prevoza tudi do 30 %, njena vloga pa ni zamerljiva niti pri varstvu okolja. Prilagoditev embalaže po meri produkta omogoči natančno uskladitev količine produktov s prevozom, kar pomeni, da lahko s premišljenim načrtovanjem večje količine produktov prihranimo kar tovornjak prostora. Takšno načrtovanje pripomore k manjšemu onesnaževanju okolja ter večji izrabi shrambnega prostora.

Skrb za kakovostno, okolju prijazno dostavo omogoča ekonomično poslovanje in optimiziran proces proizvodnje. Embalaža mora zagotoviti produktom varnost že med proizvodnjo ter nato pri manipulativnih operacijah, kot so nakladanje, razkladanje, premeščanje, paletizacija in razpakiranje. Če potrebujete kakovostno embalažo, nas obiščite v podjetju Chemoplast d.o.o., kjer boste skupaj z našimi strokovnjaki zasnovali primerne rešitve za pakiranje svojih produktov. Za vsa vprašanja smo vam na voljo tudi preko spletne strani www.chemoplast.si.

Preberite si tudi...