gradnja hiše na ključ

Kaj pomeni hiša na ključ in kako poteka gradnja hiše na ključ?

by

Hiša na ključ predstavlja stroškovno, časovno in cenovno učinkovito izbiro, pri čemer izvajalec poskrbi za projektiranje in celotno izvedbo gradbenih, instalacijskih in obrtniških del, zato se naročniku ni potrebno dogovarjati z različnimi podizvajalci in pri tem usklajevati termine in stroške. Nakup hiše na ključ vključuje vnaprej določeno končno ceno, zato ne prihaja do nepredvidenih stroškov. Naročnik ima popoln pregled nad obračunom izvedenih del. Hkrati pa je hiša na ključ zgrajena hitro in v predvidenem časovnem okvirju, zato se naročnik lahko v bivalne prostore vseli zelo hitro, v nekaterih primerih že po šestih mesecih od pričetka gradbenih del.

Kaj pomeni hiša na ključ?

Pri vprašanju kaj pomeni hiša na ključ, je pomembno poudariti, da naročnik lahko določi lastnosti nove hiše na ključ, kot je na primer stanovanjska površina, tip strehe, etažnost, cenovni okvir in paket energijske varčnosti, kot je nizkoenergijska ali pasivna hiša na ključ. Poleg možnosti nakupa hiše na ključ z unikatno arhitekturno zasnovo pa podjetje JUBHome ponuja tudi tipske projekte, kjer si naročnik lahko izbere že projektirane stavbe, ki so jih zasnovali arhitekturni biroji. Značilnost hiše na ključ je tudi v tem, da se opravijo vsa dela, ki so potrebna za čimprejšnjo vselitev, zato da naročniku ni potrebno dodatno polagati talnih oblog, pleskati sten, napeljevati elektroinštalacije in drugo.

nakup hiše na ključ

Gradnja hiše na ključ do pete gradbene faze

Gradnja hiše na ključ poteka do pete zaključne gradbene faze, kar pomeni, da naročnik dokupi le še notranjo opremo in pohištvo. Prednost gradnje hiše na ključ je v njeni hitrosti, pri čemer si gradbene faze sledijo po zaporedju in zato naročnik lahko spremlja in sledi vsem fazam, ki so nato dokončane v roku šestih mesecev, kar je odvisno tudi od velikosti stavbe in izbranega sistema gradnje. V podjetju JUBHome pa poskrbijo za to, da je gradnja hiše na ključ usmerjena k energijski varčnosti, kar dosežejo s toplotnoizolativnimi temeljnimi ploščami, stenami in strehami.

Od česa je odvisna cena gradnje hiše na ključ?

Cena gradnje hiše na ključ je odvisna od številnih dejavnikov, pri tem pa je pomembno to, da je izračun končnih stroškov vnaprej določen. Cenovni razpon je odvisen od velikosti in tipa stavbe, saj gre lahko za manjše počitniške objekte, družinske hiše na ključ, luksuzne in moderne objekte, kompaktne racionalne stavbe in drugo. Hiša na ključ variira v ceni, saj so na voljo različni JUBHome konstrukcijski paketi ter različni cenovni razredi za talne obloge, okna, vrata in drugo stavbno pohištvo. Hiša na ključ variira v ceni tudi zato, ker so različni cenovni razponi za keramičarska in slikopleskarska dela, fino montažo elektrike, krovsko kleparska dela, centralno prezračevanje z rekuperacijo in drugo.

Preberite si tudi...