lesena okna

Lesena okna Marles – za nove in stare objekte

by

Lesena okna izdelujejo že 50 let, za njimi stoji na tisoče zadovoljnih strank. Marles uspešno združuje dolgo tradicijo izdelovanja lesenih oken s sodobnimi načeli energetske varčnosti in skrbi za okolje. Zelene tehnologije in trajnostne poslovne prakse jih uvrščajo med najboljše proizvajalce oken v Evropi. Poskrbijo za najrazličnejša lesena okna po naročilu, svetovanje in montažo. Če bi radi zamenjali stara okna ali pa iščete odlična okna za vašo novogradnjo, bodo zagotovo pravi naslov. Lesena okna dobite v dimenzijah in debelini po vaših željah in potrebah. Na voljo so različne standardne linije oken, ki jih prilagodite svojim prostorom ali pa okna povsem po meri iz želenega lesa, tudi bolj eksotičnega, če želite.

Kakovostna izdelava lesenih oken – najboljši material in dovršeni postopki

Za izdelavo lesenih oken pri Marlesu uporabljajo samo najboljši les in pa sodobne postopke, s katerimi zagotavljajo visoko kakovost slehernega izdelka. Njihova okna so redno testirana pri različnih domačih in tujih neodvisnih institucijah, ki dajejo certifikate za pomembne standarde (pasivnost, toplotna prehodnost …). Izdelava lesenih oken ustvari bistveno manj odpadkov kot pri drugih materialih, prav tako gre za naravni material, ki dolgoročno skladišči ogljik. Trajnostni postopki poskrbijo za varčevanje z energijo in varovanje okolja. Zato so lesena okna Marles odlična izbira za vse, ki si delijo te vrednote. Primerna so za stanovanja in hiše, poslovne prostore ter za vikende. Tudi turistični objekti in naselja čedalje bolj investirajo prav v lesena okna, saj gre za izbiro prihodnosti.

lesena okna

Nadgradnja lesenih oken z aluminijasto masko

Verjetno ste že slišali za ALU okna, ki so še bolj učinkovita kot klasična lesena. Priporočajo se predvsem za novogradnje, kjer se sledi najnovejšim trendom pasivnosti objektov. Lesena okna z aluminijasto oblogo oz. ALU okna združujejo najboljše lastnosti obeh materialov. Les je unikaten, topel, zdrav, aluminij pa poskrbi za boljšo zaščito in lažje vzdrževanje. Okna bodo odlično zaščitena, ne bo jih treba redno barvati in varovati pred raznimi škodljivci. Čiščenje bo zelo enostavno, vzdrževanje pa res minimalno. Tako aluminij kot les je možno 100 % reciklirati, tako da gre za naravi prijazna okna. Okna lahko naročite v kateri koli RAL barvi ali pa izberete naravni odtenek lesa.

Alu lesena okna nudijo odlično zaščito pred UV žarki in najrazličnejšimi vremenskimi vplivi. Ni skrbi, da bi na okvirju nastale razpoke ali vdrtine, škodljivci jih ne bodo napadli, prav tako ne bo prišlo do puščanja. Gre za najmodernejša okna, ki so izjemna v vseh pogledih. Kot smo že omenili, so idealna za nove, energetsko varčne stavbe, saj je učinkovitost oken močno odvisno tudi od stavbne izolacije.

Standardne linije Marles oken

V katalogu Marles oken se nahajajo različne linije, vsaka s svojimi posebnostmi. Lesena okna različnih dimenzij so del linije Natur. Imajo gladko površino in zgradbo, ki deluje hipoalergeno (blagodejno na človeška dihala). Vgradne debeline profilov so 65 mm, 78 mm ali pa 92 mm. Izdelava lesenih oken Natur deluje po standardu EN 942, z večslojno lepljenimi profili, brez grč, posušeno na vlažnost lesa 13 % +–2 %.

Elegant linija ponuja ALU lesena okna, ki so najnaprednejša, s svojo podobo in tehničnimi lastnostmi najboljša izbira za novo generacijo objektov in naselij. Linije so ravne, poudarjeni so robovi in zaključki okenskega krila. Zunanji dizajn maske je ustvarjen, da maksimalno poudari arhitekturo zgradbe, odlično deluje skupaj s fasadnimi detajli. Če se odločite za popestritev z barvami, bodo okna dobila 3-kratni nanos barv na akrilni bazi.

Potem pa sta tu še liniji Solution in Supreme. Solution odlikujejo do 30 % varčnejše karakteristike profila, ki so tako med najbolj primernimi za vgradnjo v pasivne objekte. Supreme z les-alu okni ima še dodaten izbor eksotičnih vrst les ter velik izbor imitacij materialov in barvnih kombinacij.

lesena okna

Lesena okna po naročilu

Vsako naročilo je svoja zgodba. Okna bodo prilagojena vašim prostorom (dimenzijam) in vašim potrebam. Vse zato, da dobite lesena okna po naročilu, ki bodo optimalna za vas. Izdelava bo potekala po meri. Prilagodljivost je ena najpomembnejših vrlin sodobne prodaje, saj si vsakdo izbira izdelke po svojem okusu, kar velja za raznolika področja. Tudi pri izdelavi lesenih oken ni nič drugače. Lahko, da imate vizijo že popolnoma izpopolnjeno ali pa še begate in se ne znate odločiti – v vsakem primeru vam bodo pri Marlesu znali pomagati, saj dobro prisluhnejo željam in dajejo koristne nasvete.

Subvencija za lesena okna – kako do nje

Da, za lesena okna subvencija je mogoča. Dobite jo pri EKO skladu, ki vsako leto objavi razpis za pridobitev nepovratnih sredstev. Zaprosijo lahko posamezniki, ki bi svoja stara okna zamenjali za nova lesena. Višina subvencije je do 20 % cene, kar se vam bo zagotovo poznalo. Vloga se odda po izvedeni investiciji, denar pa dobite izplačan najkasneje v 90 dneh od oddaje. Omogočajo tudi kredit za samostojne naložbe, za katerega je odplačila doba maksimalno 10 let. Osnovni pogoj za obe vrsti je pravilno in pravočasno izpolnjena vloga, zato bodite natančni.

Preberite si tudi...