Cev za vodo za zalivanje ter hitra spojka in hitri priključki za vodo

by

Cev za vodo in hitra spojka sta osnovna elementa za zalivanje vrta

 

Cev za vodo se uporablja v najrazličnejših okoliščinah. Najpomembnejša lastnost, ki jo pričakujemo od tega elementa, je seveda neprepustnost. To pomeni, da moramo biti zelo previdni pri izbiri materiala. Vsekakor je pametno izbrati zares kakovosten, trpežen material, ki preprečuje puščanje – še posebej če se bo cev uporabljala nadpovprečno pogosto in v manj ugodnih okoliščinah. Druge lastnosti pa so nato odvisne od konkretnega namena uporabe. Ena najpogostejših situacij, v katerih potrebujemo cev za vodo, je zagotovo zalivanje vrta …

 

Kakšna naj bo cev za vodo, namenjena zalivanju vrta?

Tudi cev za vodo, ki jo nameravate uporabljati za zalivanje pridelka, mora biti v osnovi predvsem dovolj robustna. Če je izdelana iz manj kakovostnih materialov, začne cev za vodo hitro puščati. Čeprav jo bo morda možno za silo zakrpati, tega ne morete početi v nedogled – najverjetneje boste že kmalu potrebovali novo cev za vodo, kar pomeni, da se varčevanje na račun kakovosti na dolgi rok nikakor ne izplača.

Poleg trpežnosti pa mora cev, s katero bomo zalivali vrt, odlikovati navidezno nasprotna lastnost – in sicer fleksibilnost. Najverjetneje bo namreč med delom potrebnega precej upogibanja. Resnično kakovostna cev za zalivanje je tako tista, ki jo brez težav upognemo pod želenim kotom, ne da bi to predstavljalo nevarnost za pokanje in podobne poškodbe. Eden od materialov, ki nadpovprečno uspešno združujejo omenjeni lastnosti – robustnost oziroma trpežnost in fleksibilnost – je nedvomno guma. Prav zato je gumijasta cev za zalivanje ena najbolj priljubljenih izbir.

Pri nakupu pa morate nato upoštevati še nekaj drugih dejavnikov. Izbiro morate vsekakor prilagoditi tipu zalivanja, torej temu, ali bo šlo za klasično »ročno« zalivanje, kapljično namakanje ali katero izmed https://www.s3c.si/brezsivne-cevidrugih različic. Hkrati poskrbite, da bo cev za vodo dovolj dolga in da bo premer cevi ustreznih dimenzij, seveda pa ne pozabite preveriti še, ali debelina ustreza vašim potrebam. Če je mogoče, vam svetujemo, da si omislite še kolut, vsaj za klasično zalivanje, saj bo delo posledično precej lažje, podobno pa velja tudi za shranjevanje.

 

Hitra spojka za vodo omogoča enostavno povezovanje cevi

Pri zalivanju vrta je običajno zelo koristna tudi hitra spojka za vodo. Gre za dodatek, ki je namenjen povezovanju dveh ali več cevi. Pri tem je izredno pomembno, da hitra spojka za vodo poskrbi za dobro tesnjenje, sicer so izgube precejšnje, predvsem na dolgi rok. Če opazite, da hitra spojka za vodo pušča, jo torej čim prej zamenjajte.

Hitra hidravlična spojka je sicer element, ki ni uporaben zgolj pri zalivanju vrta. Z njo se srečujemo pri številnih napravah – od pralnih strojev do kompleksnih hidravličnih in pnevmatičnih sistemov. Če se bo spojka uporabljala za plin, je vsekakor zelo priporočljivo, da si omislite različico z varnostno funkcijo. Pri tej izvedbi je namreč odstranjevanje nekoliko težje, s čimer se zmanjša varnostno tveganje. Tovrstna hitra spojka se ne more odstraniti z enim samim korakom. V prvi fazi pride zgolj do razbremenitve tlačne posode, za dokončno odstranitev spojke pa morate nato potisniti obroč v nasprotno smer. Tako ni nevarnosti, da bi bila spojka odstranjena pomotoma.

 

Potrebni še hitri priključki za vodo – enojni ali razdelilni

Tretji ključni pripomoček za tiste, ki potrebujete osnovno opremo za zalivanje vrta, pa so seveda hitri priključki za vodo, namenjeni priklopu cevi na dotok vode (običajno je to pipa). Hitri priključki za vodo so lahko izdelani iz najrazličnejših materialov (najpogostejši so kovinski in plastični hitri priključki za vodo), nato pa ločimo še več podvrst priključkov.

Med drugim so na primer možni razdelilni priključki, s pomočjo katerih na eno samo pipo zlahka priklopimo dve cevi ali več.

Hitri priključki za vodo se poleg tega delijo glede na to, ali je odpiranje oz. zapiranje možno na samem priključku ali pa lahko pretok nadzorujemo le s pomočjo pipe. Najnaprednejši priključki omogočajo celo določeno stopnjo avtomatizacije zalivanja, saj so opremljeni z nastavljivo uro. Tovrstni priključki torej po določenem času samodejno prekinejo pretok vode, s čimer se ustavi zalivanje vrta. Priključki s nastavljivo uro so zato izredno koristni za optimizacijo stroškov zalivanja.

 

Pester izbor kakovostnih cevi, hitrih spojk in priključkov za vodo

V ponudbi spletne trgovine S3C vas čaka vsa oprema, ki je potrebna za zalivanje vrta. Tako je možen hiter in udoben nakup. Pri nas boste našli kakovostno cev za vodo (fleksibilno gumijasto in izvedbe iz drugih materialov), hkrati pa so vam na voljo zanesljivi priključki in hitra spojka. Izbirati je mogoče med najrazličnejšimi kombinacijami lastnosti, zato boste zagotovo brez večjih težav našli idealne pripomočke za svoje potrebe.

Hitra spojka je denimo dobavljiva v različnih velikostih, obenem pa je mogoče izbirati med več tipi priklopa in med različnimi vrstami navora pri spojkah. Ponosni smo, da svojim strankam na enem mestu ponujamo resnično izjemno širok asortiment izdelkov za hidravliko in pnevmatiko, vključno z vsem, kar potrebujete za učinkovito in karseda ugodno zalivanje vrta. Za povrh pa se lahko pohvalimo z izjemno kratkimi dobavnimi roki. Naročeno blago je namreč praviloma pri vas najpozneje v treh delovnih dneh.

Preberite si tudi...