zeleni čaj

Zeleni čaj in njegovi zdravilni učinki

by

Zeleni čaj predstavlja eno izmed najbolj priljubljenih vrst pravega čaja, saj se odlikuje po svojih številnih zdravilnih učinkih.

Zeleni čaj sicer izvira iz Kitajske, iz Yunanna, obstaja pa kar 380 variacij njegove rastline. Zaradi tega razloga tudi ni vsak zeleni čaj enakega okusa, pa čeprav je morda iz iste rastline; na okus tako vpliva njegova rast, čas obiranja ter sama predelava čajnih listov.

Zakaj pa je tako priljubljen prav pravi zeleni čaj? Učinki so podobni kot pri denimo kavi, saj se lahko pije tudi zeleni čaj z mlekom, kajti čaj vsebuje kofein. Ta pravi čaj ima med drugim moč, da odplakne nakopičene presnovne ostanke v našem maščobnem tkivu, ki ogrožajo naše zdravje.

zeleni čaj učinki

 

Zeleni čaj: učinki in njegove dobre lastnosti

Obstaja veliko pozitivnih lastnosti, ki jih prinaša zeleni čaj: učinki so blagodejni predvsem ob vsakodnevnem uživanju. Pri tem se pojavlja vprašanje, kako pripraviti pravi zeleni čaj. Priprava zelenega čaja je pravzaprav povsem preprosta, najenostavneje pa je, če čajne liste prelijemo z vrelo vodo.

Zeleni čaj bo imel najboljši učinek, če ga popijemo takoj zatem, po dobri minuti, pri čemer ni nujno, da iz skodelice odstranimo lističe. Zeleni čaj, učinki katerega koristijo našemu zdravju, je priljubljen predvsem zato, ker spodbuja presnovne procese, na ta način pa krepi imunski sistem.

Tako sam zeleni čaj, kot tudi zeleni čaj z mlekom, razstrupljata naše telo in preprečujeta degeneracijo celic. Zeleni čaj, kofein in druge učinkovine pa znižujejo krvni tlak, ko tudi raven škodljivega holesterola.

zeleni čaj priprava

 

Zeleni čaj z mlekom je dober nadomestek za kavo

Marsikdo, ki zeleni čaj pije prvič, rad reče, da ima zeleni čaj z mlekom podoben okus kot kava, in res je tako. Zeleni čaj, priprava katerega je preprosta, vsebuje kofein, kar ga po okusu približa kavi. Za razliko od slednje pa učinek budnosti traja dlje, v kolikor spijemo zeleni čaj. Učinki so podobni: po pitju se nam raven energije zviša, zato je ta pravi čaj primeren za vse tiste, ki iščete dober nadomestek za kavo.

Čajnica Cha nudi pravi zeleni čaj iz kakovostnih regij, poleg tega pa ima v ponudbi tudi druge kakvostne vrste pravih čajev. Na njihovi spletni strani preverite tudi nasvete za pripravo zelenega čaja in drugih čajev.

zeleni čaj kofein

 

Zeleni čaj: kofein, ki poskrbi za budnost

Se tudi vi bojujete z utrujenostjo in slabo presnovo? Potem bo zeleni čaj prava izbira za vas. Čajnica Cha poskrbi za to, da boste pri roki vedno imeli pravi zeleni čaj, učinki katerega bodo vidni že kmalu po zaužitju. Najsi sam ali pa kot zeleni čaj z mlekom – ta čaj predstavlja dobro alternativo kavi.

zeleni čaj z mlekom

Preberite si tudi...