luči za rastline

LED luči za rastline imajo idealen spekter svetlobe za uspešno rast

by

Vsaka rastlina je življenjsko odvisna od svetlobe, tam, kjer svetlobe ni dovolj, pa je rešitev preprosta – luči za rastline. Posebne luči za gojenje rastlin se v profesionalnem svetu uporabljajo že kar nekaj časa, zdaj pa so na voljo tudi za vzgojo doma, da lahko lepo uspevajo, tudi če stojijo v kakšnem temnejšem kotičku.

Za rastline niso ustrezne kar vsake luči, ki jih imamo doma, ampak so to posebej prilagojene, ki zagotavljajo optimalne razmere za fotosintezo in s tem za rast. Med vsemi svetili za vzgojo imajo najboljše karakteristike prav LED luči za rastline in s tem prekašajo druge na trgu.

led luči za rastline

 

LED luči za rastline imajo idealen svetlobni spekter

Celoten svetlobni spekter luči za gojenje rastlin je idealen za dobro uspevanje – in prav takšnega imajo LED luči za rastline. Svetloba je sestavljena iz spektra različnih barv, vsaka ima svoj vpliv. Da lahko sintetizirajo klorofil in tvorijo liste, potrebujejo modro in vijolično svetlobo, za cvetenje pa rdečo barvo in ti barvi sta za uspevanje najbolj nujni, zelena in rumena imata manjšo vlogo.

LED luči za rastline imajo pravo razmerje med barvami in so zato za gojenje rastlin kot naročene. Družinsko podjetje Jaka&I vam ponuja izvrstna svetila za rastline v vašem domu in kakovostne LED luči za gojenje rastlin za profesionalno uporabo.

luči za gojenje rastlin

 

Z LED lučmi za rastline bo dom vedno poln zdravih rastlin

Sodobne LED luči za rastline podjetja Jaka&I bodo izpolnile dva kriterija: rastline bodo vedno lepe in cvetoče, hkrati pa bodo njihove inovativne luči za rastline v minimalističnem slogu ob tem krasile in diskretno razsvetlile prostor.

Imajo tri vrste LED luči za rastline: dve stropni za z ohišjem iz litega aluminija Perion D S Grow in Perion D C Grow ter stoječe LED svetilo Planter. S polnim spektrom svetlobe, ki posnema sončno obsevanje poskrbijo, da bodo sobne rastline lepo uspevale.

luči za vzgojo rastlin

 

Tudi profesionalno gojenje rastlin se zanaša na LED luči za rastline    

Za profesionalno rabo imajo pri Jaka&I posebne luči za vzgojo rastlin visoke zmogljivosti. Svetlobni panel Leaf se lahko uporabi samostojno, lahko pa se jih naniza več zapovrstjo. Ker je primeren tudi za zelo vlažne prostore, je idealno LED svetilo za rastline v rastlinjakih.

Led luči za gojenje rastlin Hortus in Herbis jih razvajata s širokim spektrom svetlobe in imata idealno razmerje med modro in rdečo svetlobo, kar je najpomembnejše. Svoje sadike tako lahko brez skrbi prepustite profesionalnim LED lučem za vzgojo rastlin podjetja Jaka&I.

led svetila za rastline

Preberite si tudi...