Najboljša notranja vhodna protivlomna varnostna vrata za stanovanje

by

Vhodna protivlomna vrata za stanovanje ali hišo so pametna investicija

 

Vhodna protivlomna vrata morajo biti izdelana zares premišljeno in kakovostno. Pri tem je treba upoštevati različne metode, ki jih običajno uporabljajo vlomilci, nato pa moramo temu prilagoditi sestavo in izbiro materialov ..

Kako izbrati resnično najboljša vhodna protivlomna vrata?

Obstaja kar nekaj pomembnih vidikov, na katere je treba misliti, ko se izbirajo varnostna vrata. Protivlomna zaščita mora biti namreč celostna, pri čemer se morajo upoštevati celo najmanjši detajli. Za najboljša protivlomna vhodna vrata sta praviloma značilna krilo in podboj, izdelana in profiliranih cevi. Te so namreč precej kakovostnejše kot krivljena pločevina, kar je povezano predvsem s tem, da so profilirane cevi kompaktnejše. Pri nakupu hkrati upoštevajte, da si poskušajo vlomilci pogosto pomagati z vrtanjem. Tako je zelo priporočljivo, da preverite, ali je poskrbljeno za ustrezno zaščito cilindričnega vložka (material, ki je še posebej primeren za tovrstno zaščito, je manganovo jeklo). Osnovno vodilo, ki vam lahko pomaga pri primerjanju posameznih modelov, je sicer t. i. varnostni razred. Višji ko je varnostni razred, kakovostnejša vhodna protivlomna vrata za stanovanje oz. hišo lahko pričakujete. Najboljša protivlomna vrata so sicer praviloma tista, ki jih uvrščamo v varnostni razred 3 in več.

Notranja protivlomna vrata za stanovanje ali zunanja za hišo

V podjetju Maksi okna in vrata vam pomagamo izbrati zares najboljša protivlomna vrata za stanovanje ali za hišo. Če gre za hišo, je seveda priporočljiva nekoliko višja stopnja zaščite, saj so tu vhodna protivlomna vrata precej bolj izpostavljena. Vendar pa to še ne pomeni, da niso tudi notranja protivlomna vrata za stanovanje izredno pomembna. Čeprav morda živite v večstanovanjskem objektu s skupnim vhodom, ki je dobro zavarovan, možnost, da v notranjost stavbe vstopijo osebe s slabimi nameni, ni povsem izključena. Pametno je torej, da poskrbite za dodatno, notranjo zaščito lastnega vhoda oziroma stanovanja.

V naši ponudbi vas čakajo osnovni modeli Ruby Basic, Ruby Advance in Ruby Premium. Pri vseh treh modelih gre za izdelke vrhunske kakovosti. Odločitev glede tega, kateri model je najboljši za vas, je tako odvisna od individualnih dejavnikov oziroma od varnostnega tveganja. Večja ko je nevarnost vloma, višji varnostni razred se priporoča. A čeprav je osnovna funkcija, ki jo imajo vhodna protivlomna vrata in okna– za stanovanje ali hišo – predvsem zaščita vašega doma, je za večino zagotovo pomemben tudi estetski vidik. Strankam zato ponujamo možnost izbire med najrazličnejšimi barvami, tipi kljuk ipd., kar pomeni, da boste zagotovo brez večjih težav poiskali kombinacijo lastnosti, ki bo skladna z vašimi estetskimi preferencami in resnično najboljša za vaš dom.

Preberite si tudi...