PVC okna in vrata

PVC okna in vrata | Konkurenčna cena PVC oken

by

PVC okna danes predstavljajo nadvse kakovostno in predvsem ugodno alternativo lesenim, aluminijastim in plastičnim oknom. Gre za kakovosten izdelek, ki se poleg svoje trpežnosti in dolge življenjske dobe ponaša tudi z nadvse raznovrstno paleto možnosti oblikovanja in dimenzij.

Prav zato PVC okna in vrata pri gradnji ali obnovo doma postajajo tako priljubljena: polivinilklorid oz. PVC je umetna masa, ki omogoča preprosto oblikovanje, zato lahko pri izdelavi tega stavbnega elementa upoštevamo vse možne detajle, pri čemer pa se kakovost ne zmanjša.

PVC okna pa v primerjavi z denimo lesenimi ali aluminijastimi okni prinašajo tudi precejšen prihranek pri nakupu. Čeprav je cena PVC oken načeloma odvisna od njihovih dimenzij, oblike profilov, vrste zasteklitve in nekaterih drugih dejavnikov, pa še vedno predstavlja ugodno alternativo drugim vrstam oken.

Podjetje PVC Markus vam na tem področju jamči ugodne cene in okna ter vrata vrhunske kakovosti, ki jih oblikuje skladno z vašimi željami in zahtevami.

Montaža oken

PVC okna in vrata izdelana po meri

Polivinilklorid je umetna masa, iz katere so izdelana PVC okna in med drugim omogoča oblikovanje po meri. Iz tega materiala je namreč mogoče oblikovati kakršenkoli profil okna s poljubnimi lastnostmi. Slednje je še posebej priročno, saj so PVC okna in vrata tisti stavbni element, ki celotni stavbi daje izgled, prav tako pa skrbijo tudi za njeno izolativnost.

Kar najbolje odlikuje izdelke iz polivinilklorida, sta tako prav toplotna in zvočna izolativnost, poleg tega pa tudi možnost pasivnega zračenja prostorov v primeru, da so okna zaprta. Ta umetna masa nudi različne možnosti oblikovanja profilov, kombinacijo z drugimi materiali, denimo aluminijem, raznovrstne možnosti zasteklitev (na primer dvojno ali trojno), nenazadnje pa tudi različne barvne kombinacije PVC okna.

Barve sicer lahko izberete iz barvne palete, ki je na voljo, najpogostejše pa so še vedno bela, črna, antracit siva in podobni barvni odtenki. Kar zadeva profile, je montaža oken PVC zelo napredna, saj nudi možnost vragdnje dodatnih steklenih plošč, ki dopolni funkcionalnost samega izdelka. Vsa tovrstna okna in vrata so zatorej izdelana po meri in željah naročnika.

Cena PVC oken

Montaža oken omogoča izboljšano funkcionalnost

Montaža oken ob novogradnji ali pa obnovi objekta običajno pomeni upoštevanje samih lastnosti stavbe, kot tudi želja in potreb naročnika. Slednje pride še posebej do izraza pri novodobni gradnji, zlasti pri gradnji nizkoenergijskih oziroma pasivnih objektov, ki zahtevajo tudi pasivno zračenje pri zaprtih oknih.

Prav to pa je ena izmed najboljših lastnosti PVC oken, ki poleg tega nudijo še dobro zvočno in toplotno izolacijo. Slednja je pomembna, saj omogoča prihranek pri ogrevanju doma in nenazadnje varčevanje z električno energijo. Montaža oken, in sicer tako PVC oken in vrat, prav tako nudi tudi enostavno dopolnitev njihove funkcionalnosti, in sicer z vgradnjo steklenih plošč.

Poleg številnih možnosti oblikovanja profilov pa med odlike tovrstnih izdelkov iz umetne mase sodijo tudi možnosti zasteklitve. Podjetje PVC Markus pri tem najbolje priporoča dvojno zasteklitev, za še boljšo toplotno in zvočno izolacijo pa celo trojno zasteklitev, ki dandanes velja že za standard. Od vseh navedenih lastnosti pa je odvisna tudi cena PVC oken.

Cena PVC oken in njihove lastnosti

Poleg dobre toplotne in zvočne izolativnosti obstaja več lastnosti, po katerih se odlikujejo dobra PVC okna. Barve, vrsta večplastne zasteklitve, oblikovanje, dimenzije in izboljšana funkcionalnost ov gradnji dodatnih steklenih plošč so le nekatere izmed njih. Med tiste značilnosti, ki so pri PVC oknih najbolj cenjene, uvrščamo prav možnost prihranka pri energiji, ki jo nudi dobra toplotna izolativnost tega izdelka iz umetne mase.

Montaža oken iz polivinilklorida je zasnovana tako, da kar PVC okna in vrata kasneje kar najbolje kljubujejo vsem raznovrstnim vremenskim razmeram. Do tega ne pride le po zaslugi vzdržljivega in trdnega materiala, kakršen je polivinilklorid, temveč tudi zaradi kakovostno izdelanih profilov, ki se jih zlahka oblikuje glede na željene dimenzijo in obliko.

Tako izdelana okna se bodo zelo dobro odrezala pri energetski učinkovitosti objekta ter odlično blokirala neželen prehod zvoka in toplote. Poleg tega omogočajo učinkovito zračenje, med drugim pasivno zračenje prostorov brez potrebe po odpiranju oken. Tako so idealna za vse tiste, ki si želijo optimizirati energetsko učinkovitost objekta.

PVC okna barve po želji

PVC okna barve, dimenzije in prednosti

Podjetje Markus vam poleg izdelkov iz umetne mase vrhunske kakovosti nudi tudi hitro montažo oken in vrat, ki se med drugim odlikujejo tudi po dobro protivlomni tehnologiji. Za razliko od lesenih in aluminijastih izdelkov je cena PVC oken precej ugodnejša, njihove lastnosti pa primerljive z alternativnimi stavbnimi izdelki.

Ena izmed njihovih prednosti je tudi v samem izgledu: okna iz umetne mase namreč niso znana le po številnih možnostih oblikovanja, temveč tudi po kombinaciji barv in možnostmi kombiniranja z drugimi materiali, denimo aluminijem.

Podobno velja tudi, ko gre za vzorce. Na ta način boste lahko izbrali točno takšen izdelek, ki bi popestril izgled vašega domovanja, obenem pa ga dobro zaščitil pred zunanjimi vplivi. Gre za okna in vrata sodobnega videza, ki jih lahko dobro kombiniramo s preostalim izgledom stavbe.

Preberite si tudi...