Univerzalno biorazgradljivo čistilo

Univerzalno biorazgradljivo čistilo za različne površine

by

Biorazgradljivo čistilo sodi med tiste vrste sredstev za čiščenje, ki jih lahko uporabimo praktično kjerkoli, saj ne vsebujejo kemikalij in niso neprijetnega vonja. Odori je znamka, zavezana prav temu: učinkovitemu čiščenju najrazličnejših površin s pomočjo sredstev, ki so prijazna do okolja. Za vsa bio čistila v njihovi ponudbi je značilno, da ne vsebujejo zdravju in okolju škodljivih snovi, kar pomeni, da jih lahko brez skrbi uporabimo na najrazličnejših površinah. To velja zlasti za bio univerzalno čistilo Odori brez kemikalij in neprijetnega vonja, uporabno tako za čiščenje kuhinjskih in tudi kopalniških površin.

Podjetje Odori je zavezano k ustvarjanju okolju prijaznih izdelkov, ki ne škodujejo niti naravi niti našemu zdravju. To pa še ne pomeni, da sredstva za čiščenje ne odstranijo še tako trdovratne umazanije. Prav zato, ker vsebujejo le narave sestavine, so v boju proti umazaniji ta biorazgradljiva čistila običajno še uspešnejša. Slednje velja zlasti za kuhinjske in kopalniške površine, ki so v uporabi praktično vsakodnevno. Tu je potreba po rešitvah, ki se učinkovito spopadajo s trdovratno umazanijo, denimo vodnim kamnom, ki se nabira v tuš kabini ali kadi, na tleh in ploščicah, namreč še toliko večja.

Biorazgradljivo čistilo za pralne površine

Bio univerzalno čistilo naravnega izvora in brez dodanih škodljivih kemikalij

Zlasti čistila za kopalnico ali kuhinjo so vsakodneven pripomoček v vsakem gospodinjstvu, a žal so velikokrat na slabem glasu, saj naj bi bila polna kemikalij. Na srečo pa se tudi na tem področju vse bolj uveljavlja biorazgradljivo čistilo, tj. sredstvo naravnega izvora, ki je ekološko in se naravno razgradi, brez da bi pri tem škodovalo okolju ali pa našemu zdravju.

Lahko najdemo bio čistila, ki so univerzalna. To pomeni, da jih lahko uporabimo na najrazličnejši tipih površin, tj. na kuhinjskih površinah, v kopalnici, za čiščenje hodnika ali pa denimo površin v dnevni sobi. Njihova »univerzalnost«, tj. primernost za odstranjevanje umazanije s tako raznolikih površin, je v veliki meri zaslužna njihovim sestavinam. Le-te so povsem naravnega izvora, kar pomeni, da ne vsebujejo kemikalij, ki bi lahko poškodovale površino.

Tovrstna bio univerzalna čistila so več kot le izdelek: predstavljajo zavestno odločitev, da svojo čistilno rutino prilagodimo bolj zeleni in trajnostni prihodnosti. Izvirajo iz narave in se vanjo tudi vračajo, brez da bi na njej pustila negativen pečat. Njihovo bistvo je torej v trajnosti, kajti za razliko od strupenih kemikalij ti naravne sestavine, denimo citrusi, razpadejo na nestrupene snovi.

Bio univerzalno čistilo, ki je biorazgradljivo

Biorazgradljivo čistilo in drugi izdelki Odori ne vsebujejo nevarnih kemikalij

Biorazgradljivo čistilo je denimo primerno tudi za odstranjevanje tako trdovratne umazanije, kot je na primer vodni kamen. Tega srečamo povsod tam, kjer površina pogosto prihaja v stik z vodo, med drugim zlasti v kopalnici. Gre tako rekoč za najpogostejšega sovražnika kopalnice, saj se vodni kamen nabira na pipah, tuših in v umivalnikih. Na prvi pogled spominja na kredasto usedlino bele barve, zaradi katere se naša kopalnica iz bleščeče spremeni v mat.

Za odstranjevanje vodnega kamna so bila dolgo v uporabi škodljiva sredstva za čiščenje, polna strupenih kemikalij, ki škodijo našemu zdravju in okolju. Naravna, tj. bio čistila, pa predstavljajo varno in obenem učinkovito alternativo. Biorazgradljivo čistilo za vodni kamen je, podobno kot ostala bio univerzalna čistila znamke Odori, izdelano iz izvlečkov citrusov, denimo iz citronske kisline, ki v sebi nosi nravno prisotno kislost, proti kateri vodni kamen nima možnosti.

Okolju prijazni odstranjevalci te kredaste usedline izkoriščajo moč citrusov za raztapljanje vodnega kamna, brez da bi pri tem v naš dom in okolje sproščali nevarne toksine. Vsa biorazgradljiva čistila Odori so poleg tega na voljo v embalaži, ki jo je mogoče ponovno uporabiti in nato reciklirati, kar prispeva k njihovi prijaznosti do okolja.

Bio univerzalna čistila iz naravnih sestavin – to je Odori

Poleg odstranjevalnega sredstva za vodni kamen boste v spletni trgovini našli tudi druga sredstva za čiščenje. Vsa so bio čistila, kar pomeni, da so biorazgradljiva in dostopna v embalaži, ki jo je mogoče ponovno napolniti, zatem pa reciklirati. Med najbolje prodajana sodi tudi sredstvo za čiščenje ploščic, najsi bodo to talne ali stenske ploščice.

Bistvo je, da si vsi želimo bleščečih se ploščic, na katerih pa se zaradi pogoste rabe nabere umazanija. Tradicionalna sredstva za ploščice so običajno polna sintetičnih kemikalij, ki dražijo našo kožo in oči, poleg tega pa imajo slab vpliv na okolje. Ekološka, bio univerzalna čistila, primerna tudi za talne površine, pa zagotavljajo nežno delovanje. Pri tem se poslužujejo površinsko aktivne snovi na rastlinski osnovi in encimov, ki razgrajujejo umazanijo, brez da bi poškodovali površino.

Na voljo so kot koncentrat z možnostjo ponovnega polnjenja, kar zmanjšuje potrebo po plastični embalaži za enkratno uporabo. To jih dela ne le za okolju prijazne, temveč tudi za stroškovno učinkovite gledano na dolgi rok. Bio univerzalno čistilo v embalaži za večkratno uporabo torej predstavlja odlično rešitev za vse, ki jim je mar za okolje. Ko se zaloga izprazni, jo lahko preprosto ponovno napolnimo, ta praksa pa bistveno zmanjša ogljični odtis.

Preberite si tudi...