Tehtnice

Tehtnice z digitalnim zaslonom za natančne laboratorijske meritve

by

Tehtnice, ki jih uvrščamo med analitične, precizne itn., torej takšne z izjemno natančnim tehtalnim modulom, so seveda dražje od naprav za vsakodnevno rabo. Tudi znotraj te kategorije pa je nato možen precejšen cenovni razpon. Cilj pri nakupu digitalne laboratorijske tehtnice je seveda kombinacija sprejemljive cene in čim boljše kakovosti. Eden od najboljših načinov, kako doseči ta cilj, je odločitev za naprave znamke Ohaus, ki vam jih ponujamo v podjetju Merel

Digitalne tehtnice Ohaus so odlična izbira za vsak laboratorij

Digitalne oz. elektronske tehtnice Ohaus so primerne za najrazličnejše laboratorije in sorodna okolja. Gre za elektronske oziroma digitalne naprave, ki poskrbijo za izredno zanesljive rezultate, zato ne bo težav pri zagotavljanju natančnih podatkov za različne raziskave. Natančnost tehtalnega modula lahko prilagodite svojim potrebam, saj je mogoče pri nakupu naprav znamke Ohaus izbirati med različnimi tehtalnimi moduli. Tako so vam na voljo precizne, semimikro in analitične različice, znotraj teh tipov pa so možni modeli različnih lastnosti oz. z različnimi funkcijami. Ena od pomembnih odlik naprav Ohaus je velik digitalni zaslon na dotik, ki omogoča enostavno upravljanje in nadzor nad meritvami ter hitro preklapljanje med funkcijami. Za izvedbo različnih operacij ni potreben neposredni kontakt z napravo, saj so tako na bazi kot na zaslonu nameščeni elektronski oziroma infrardeči senzorji, pri čemer je možna ločena določitev funkcij za vsak senzor posebej.

Od česa je odvisna cena elektronske laboratorijske tehtnice?

Ugodnejša cena ne pomeni nujno manjše natančnosti, vsaj če primerjamo modele znamke Ohaus. Tudi laboratorijske digitalne tehtnice Ohaus Pioneer, ki so najugodnejša možnost, se lahko namreč pohvalijo z izjemno preciznostjo in zanesljivostjo. Razlika v ceni je predvsem posledica nekoliko manj naprednih funkcij. Če vas torej zanima karseda ugodno razmerje med natančnostjo in stroškom nabave, je linija Pioneer vsekakor dobra rešitev. Tistim, ki poleg natančnosti iščete še čim večji nabor raznolikih in naprednih elektronskih funkcij, pa priporočamo predvsem digitalne laboratorijske tehtnice Ohaus Explorer, ki spadajo med najkakovostnejše naprave za laboratorijsko delo na trgu. Pri teh napravah je med drugim možen zelo napreden sistem preklapljanja med uporabniki. Izbrati je namreč mogoče večtirni sistem, pri čemer bodo določene funkcije, kot je na primer nastavitev datuma, dostopne izključno odgovornim osebam. S tem preprečite manipuliranje s podatki in poskrbite za varno delo. Ker se zavedamo, da je nakup opreme za laboratorijsko delo povezan s številnimi pomembnimi odločitvami, ki niso vedno najenostavnejše, vam z veseljem priskočimo na pomoč s strokovnim svetovanjem, ki vam bo zagotovo olajšalo izbiro.

Preberite si tudi...