namizni računalnik

Refurbished osebni računalniki iz kakovostne poslovne linije

by

Proizvajalci izdelujejo opremo v dveh različnih linijah. Potrošnikom najbolj dostopni in poznani so osebni računalniki, ki so izdelani za široko potrošnjo in so na voljo v maloprodajnih trgovinah. Namizni računalnik ali prenosnik iz široko-potrošne linije je povprečnega kakovostnega razreda s pričakovano življenjsko dobo okoli tri leta in večjim odstotkom reklamacij. Njihova ugodna cena v povprečju od 350 do 700 evrov je dosegljiva večini potrošnikov, vendar mora zato proizvajalec vgraditi komponente strojne opreme, ki so nižje kakovosti. Na voljo so tudi Lenovo, Dell in HP računalniki, ki jih proizvajalci izdelujejo v poslovni liniji in so namenjeni zahtevni rabi v podjetjih. Poslovnih osebnih računalnikov ne boste našli na trgovskih policah, temveč pri specializiranih ponudnikih, ki rabljeno opremo odkupujejo od večjih podjetij, jo natančno pregledajo in obnovijo tako, da vam kot kupcu zagotovijo brezhibno, tiho in stabilno delovanje še vsaj pet let od nakupa. Poslovni namizni računalnik ali prenosnik ima vgrajene komponente najvišje kakovosti, zato ima kar trikrat daljšo življenjsko dobo kot trgovinska oprema.

Obnovljeni osebni računalniki so odlično ohranjeni glede na fizični izgled

Resda so osebni računalniki pravzaprav rabljeni, a to še ne pomeni, da so videti obrabljeni. V vsakem primeru je strojna oprema z vsemi komponentami povsem obnovljena, zato namizni računalnik garantirano deluje kot nov še vrsto let od nakupa. V spletni trgovini bbt.si s poslovno opremo nudijo Dell, Lenovo in HP računalnike le v najvišjem kakovostnem razredu A. Nekateri ponudniki nudijo prenosnike ali namizne računalnike v kakovostnem razredu B, kar pomeni, da so ohišja in ekrani popraskani in poškodovani. Zato se za nakup novega računalnika iz obnovljene poslovne linije odločite pri ponudniku, ki ponuja opremo v kakovostnem razredu A. Osebni računalniki v razredu A++ so odlično ohranjeni in so po izgledu videti kot novi, saj nimajo niti najmanjše praskice na ohišju in ekranu. HP računalniki v razredu A pa imajo lahko le drobne sledi uporabe, ki so očem nevidne. Vsekakor ohišja in ekrani niso popraskani ali poškodovani od odrgnin in padcev.

Refurbished HP računalniki iz poslovne linije s cenovnimi prihranki

Ugoden nakup računalnika iz poslovne linije omogoča prihranke v višini 250 evrov, če primerjamo ceno za obnovljen poslovni namizni računalnik v kakovostnem razredu A s ceno novega osebnega računalnika iz široko-potrošne linije, ki ima podobne lastnosti. Kakovostno obnovljeni HP računalniki iz poslovne linije v kakovostnem razredu A pa so za 500 evrov cenejši od povsem nove poslovne opreme, ki jo večja podjetja kupujejo neposredno pri proizvajalcu. Poslovni prenosni osebni računalniki pa nudijo še večje prihranke v višini do 70 odstotkov, če ceno refurbished opreme primerjamo s ceno povsem novih prenosnikov iz poslovne linije. Nakup novega računalnika iz obnovljene poslovne linije se izplača, saj za svoj denar dobite več. Obnovljeni prenosniki Lenovo, Dell in HP računalniki iz poslovne linije vam bodo služili še zelo dolgo časa in nudili najboljšo uporabniško izkušnjo s stabilnim in brezhibnim delovanjem, pri tem pa je njihova cena celo nižja od trgovinskih osebnih računalnikov, ki imajo podobno konfiguracijo.

 

Ugoden nakup računalnika z dolgo življenjsko dobo in dano garancijo

Osebni računalniki iz poslovne linije imajo trikrat daljšo življenjsko dobo in desetkrat manj reklamacij kot osebni računalniki, ki so izdelani za široko potrošnjo. Poslovni namizni računalnik ima vgrajene bolj kakovostne komponente, njegovo ohišje je močnejše in okrepljeno s kovinskimi vlakni,  ekran pa se ne blešči, saj ni matiran. Lenovo, Dell in HP računalniki iz poslovne linije imajo tudi učinkovitejše hladilne sisteme in bolj zmogljive baterije. Zato nakup novega računalnika pri specializiranem ponudniku obnovljene poslovne opreme zagotavlja brezhibno delovanje še vsaj štiri do šest let od nakupa. Hkrati je pomembno, da ste pri nakupu prenosnika ali namiznega računalnika pozorni na to, ali prodajalec ponuja zagotovilo za delovanje opreme. Osebni računalniki so namreč lahko označeni s kakovostno oceno A, a se dejansko nahajajo v razredu B. V spletni trgovini bbt.si nudijo enoletno garancijo ob nakupu Dell, Lenovo in HP računalnikov iz poslovne linije. Tudi baterije v prenosnikih imajo garancijo 12 mesecev.

Dodatne servisne storitve za refurbished namizni računalnik

Kupljen namizni računalnik pri bbt.si, največjem specializiranem ponudniku poslovne opreme v Sloveniji, lahko nadgradite s servis premium paketom, ki je namenjen vsem, ki želite redno vzdrževati osebni računalnik in podaljšati njegovo življenjsko dobo, saj je le-ta največkrat odvisna od strojne opreme in termalne paste med procesorjem in hladilnikom, pri čemer se zaradi nabiranja praha na elektronskih elementih začne procesor slabše hladiti. S tem paketom so Lenovo, Dell in HP računalniki redno servisirani v roku enega leta po preteku dane garancije na ugoden nakup računalnika v spletni trgovini. Pokriti so stroški za nadomestni servisni material, strokovnjaki v podjetju pa izvajajo tudi preventivne preglede, zato so osebni računalniki ustrezno spihani, posesani ter pregledani v delu RAMa in trdega diska. Redno se menjuje tudi termalna pasta na procesorju. Lahko se odločite tudi za profesionalno storitev enkratne obnove prevodne paste, zato da boste na osebnem računalniku preprečili morebitne okvare zaradi pregrevanja procesorja.

Preberite si tudi...