Antistatične vrečke za boljšo zaščito naprav

by

Elektronske naprave so običajno visoko občutljive ne zgolj na udarce in temperaturne razlike, temveč tudi na prah, zato morajo biti zapakirane v antistatične vrečke. Antistatična zaščita antistatične vrečke po navadi pomeni, da gre za material iz polietilenske folije, ki preprečuje, da se električni naboj kopiči. Antistatične vrečke na ta način preprečijo tudi stikanje različnih materialov, zato so še posebej primerne, ko želimo zaščititi elektronske naprave. PE antitstatična vrečka torej predstavlja vrsto zaščitne embalaže, med drugim pa jo nudi podjetje Chemoplast, ki se zaveda, kaj pomeni kakovostna antistatična zaščita. Pakiranje elektronskih izdelkov je že zaradi narave tovrstnih izdelkov občutljivo, zato je še toliko bolj pomembno, da izberemo pravo zaščito.

 

Antistatična zaščita iz polietilena dobro zavaruje napravo

Antistatične vrečke, ki jih po zaslugi polietilena odlikuje dobra antistatična zaščita, so primerne za vse vrste elektronskih naprav, kjer želimo izničiti električni naboj. Najbolj poznan izdelek je PE antistatična vrečka, poleg tega pa je veliko povpraševanja tudi po PE foliji z mehurčki. Pakiranje elektronskih izdelkov, ki so še posebej občutljivi, običajno poteka s pomočjo mehurčkaste PE folije. Podobni kot antistatične vrečke je tudi mehurčkasta folija antistatična, oboje pa je dobavljivo pri podjetju Chemoplast, ki se že vrsto let posveča izdelavi vrhunskih izdelkov, katerih skupni imenovalec je antistatična zaščita. Poleg omenjenega Chemoplast izdeluje tudi EPE film in vrečke, namenjene ponovnemu zapiranju. Antistatične vrečke, EPE filmi, vrečke z možnostjo ponovnega zapiranja in mehurčkasta folija so najboljši način, kako lahko zaščitimo elektronske naprave.

 

Posebnosti polietilenske pene pri pakiranju elektronskih izdelkov

Pakiranje elektronskih izdelkov mora potekati previdno, naprave pa se med seboj ne smejo dotikati. Slednje je nujno, če želimo preprečiti kopičenje električnega naboja. Obstaja sicer več načinov, kako lahko naprave ločimo med seboj, a najboljše so ravno polietilenske antistatične vrečke. PE antistatična vrečka služi zaščiti naprav elektronske industrije, izdelana pa je iz polietilenske pene. Podjetje Chemoplast se s proizvodnjo vrečk ukvarja že dlje časa. Dobavljive so tako antistatične vrečke standardnih dimenzij, kot tudi PE antistatična vrečka, ki je narejena po meri. Slednja služi kot osnova za pakiranje elektronskih izdelkov, ki so morebiti manjše ali večje, tj. nestandardne, velikosti.

 

Ostala ponudba za antistatično zaščito naprav

Antistatična zaščita predstavlja osnovo vedno, ko gre za pakiranje elektronskih naprav. V ta namen lahko uporabimo različne vrste embalaž, ki jih nudi Chemoplast. Antistatične vrečke, mdr. PE antistatična vrečka in mehurčkasta folija sta samo dve možnosti, s katerima lahko zavarujemo elektronske naprave. Podjetje izdeluje tudi embalažo za transport, ki je izdelana po meri, kot tudi embalažne vložke ter druge izdelke.

Preberite si tudi...