postelja iz masive

Kakovostno spanje na masivni bukovi postelji

by

Približno tretjino življenja preživimo v postelji, kakovost našega budnega časa pa je povezana s kakovostjo našega spanca. Dobra postelja ni sestavljena zgolj iz vzmetnice, ampak je pomemben tudi posteljni okvir. Masivna bukova postelja je trdna, robustna, dolgoživa in enostavna za čiščenje. Udobje, sofisticiranost in stabilnost so glavne odlike postelje bukev.

 

Prednosti masivnih postelj

Vsi si želimo mirnega in udobnega spanca, ki nas pripravi na nov dan. Ali bomo dobro spali, pa je precej odvisno tudi od naše spalnice in predvsem udobja in materialov naše postelje. Masivne postelje so trdne, privlačne in zdravju prijazne. Postelje masiva bukev so težke in stabilne in dajejo občutek varnosti, ki ga za dobro spanje potrebujemo. So tudi življenjski sopotnik, saj jih dolga leta ne bo treba zamenjati, za vzdrževanje pa potrebujemo le vlažno krpo.

 

Masivne postelje in ostalo pohištvo

 Zakaj je bukev prava izbira za posteljo?

Bukev je pri nas precej razširjena in je eno izmed najpogostejših dreves v slovenskih gozdovih. Bukov les je trd, težak in trpežen in kot tak idealen za različne vrste pohištva, tudi za postelje. Postelje bukev so močne, brez težav prenašajo težo in so odporne na mehanske udarce.  Odpade tudi strah pred škripanjem, saj bukev spada med vrste trdnega lesa, ki je stabilno in kvalitetno in se zlepa ne obrabi. Bukev je les svetlejše barve v odtenkih od rumenkaste vse do rdečkasto rjave, postelje bukev pa so elegantnega klasičnega videza, ki se dobro kombinira z najrazličnejšo notranjo opremo. Postelje bukev so po izgledu in kakovosti primerljive tudi z posteljami lesa višjega cenovnega razreda kot so mahagonij in oreh. Kljub vsem odlikam, pa je bukev ugodnejša od marsikatere druge vrste lesa. Masivne bukove postelje torej združujejo naravo eleganco, kakovost in cenovno dostopnost.

 

Kako les vpliva na naše spanje?

Les je naraven in zdravju neškodljiv material. Nekatere študije so pokazale, da leseno pohištvo pozitivno vpliva na počutje ljudi in to celo, ko spimo. Pristna masivna postelja bukev v spalnico prinese naravo in nas s tem pomirja in sprošča. Za razliko od postelj iz lesenih ivernih plošč, postelje bukev v zrak ne sproščajo hlapov lepil ali celo formaldehida, saj tega ne vsebujejo. Naše postelje v podjetju Artles so premazane zgolj s posebnim zaščitnim oljem, ki je zdravju prijazno in povsem nenevarno tudi ob vdihavanju. Obenem je les trajnosten in obnovljiv material, zato z nakupom postelje bukev ščitimo tudi naravo.

 

Verjamemo, da se investicija v boljše spanje izplača in obrestuje. Naše postelje bukev si lahko ogledate na naši spletni strani Artles.

Preberite si tudi...