Kopalniške ploščice

Stenske in talne kopalniške ploščice po ugodni ceni še v akciji

by

Kopalniške plošče so najpogostejša izbira strank, ko se odločajo o tem, katero talno oblogo izbrati v kopalnici. Poleg kopalniških talnih ploščic pa lahko v veliko kopalnicah vidimo tudi, da se stranke odločajo za uporabo kopalniških stenskih ploščic, ki stene dobro zaščitijo, prostor pa povežejo v celoto. Izbira najrazličnejših keramičnih ploščic na trgu je ogromna, saj trendi razvoja oblikovalcem notranje opreme narekujejo razvoj novih dizajnov talnih in stenskih oblog. Tako lahko dan danes izbiramo med tridimenzionalnimi, reliefnimi, mat izvedbami, modeli visokega sijaja in še mnogimi drugimi. Lepota in estetska dovršenost kopalniških kar vabi k dotiku in spravlja mnoge v dilemo mnoge, ki se znajdejo pred izbiro kopalniške opreme, saj se preprosto ne morejo odločiti med tako veliko in pestro izbiro.

 

Vendar – na kaj moramo biti pri izbiri kopalniških ploščic pravzaprav pozorni?

Pred izbiro ploščic se moramo prepričati o tem, kaj nam trg dan danes sploh ponuja. Trenutno so zelo priljubljene glazirane kopalniške ploščice. To so ploščice, ki so narejene iz gline in prevlečene z nepropustno zapečeno glazuro. Mozaik ploščice so prav tako narejene iz gline in so odporne na vlago. Izredno trpežne in vedno bolj priljubljene pa so ploščice iz naravnega kamna, kot so marmor, skrilavec in granit. Takšne ploščice v prostor vnesejo veliko mero estetike, saj so lepe in zelo trpežne, je pa cena teh kopalniških ploščic nekoliko višja.

Ko izbiramo ploščice za kopalnico, se je dobro prepričati tudi o njihovi strukturi. Zaželeno je, da kopalniške talne ploščice niso preveč gladke, saj bi nam lahko zdrsnilo, kar bi privedlo do poškodbe. Prav zato proizvajalci in prodajalci kopalniških ploščic svetujemo talne ploščice z nekoliko strukture, ki bodo pomagale pri preprečevanju nesreč v hiši ali stanovanju.

 

Svetle kopalniške ploščice

Kako izbrati pravilno dimenzijo in barvo kopalniških ploščic za vaš prostor?

Seveda pa je potrebno nekaj pozornosti nameniti tudi velikosti same ploščice. Manjše dimenzije ploščic so sicer precej neugodne za čiščenje, vendar je izbira velikosti ploščice v veliki meri odvisna tudi od velikosti prostora, ki ga imamo na razpolago. Manjše prostore bodo ploščice večjih dimenzij optično še pomanjšale, česar si seveda ne želimo.

Seveda pa je nujno razmisliti tudi o barvi kopalniških ploščic. Trenutni trendi narekujejo svetle in naravne barve v peščenih in belo-sivkastih odtenkih. Če je kopalniški prostor majhen, se je vsekakor priporočljivo odločiti za svetle ploščice, ki bodo prostor optično povečale. Če pa je prostor, ki ga opremljamo večji, se lahko igramo tudi s temnejšimi barvami ploščic. Zelo estetsko pa lahko izpade tudi kombinacija različnih ploščic, ki se med seboj zanimivo dopolnjujejo in prostor naredijo razgiban in zanimiv.

Kot smo omenili že zgoraj, lahko kopalniške ploščice razdelimo na tiste, ki jih polagamo na tla in na tiste, ki jih polagamo na steno. Stenska keramika je namenjena zgolj uporabi na steni. Uporablja se torej kot dekor, pa tudi kot zaščita stene pred umazanijo, vlago in vodo. Na drugi strani lahko talne kopalniške ploščice uporabimo na tleh, poleg tega pa jih lahko namestimo tudi na steno.

 

Pestra ponudba kakovostnih kopalniških ploščic po ugodni ceni

V podjetju Keramtrade vam ponujamo pester nabor kopalniških ploščic v akciji. Visoko kakovostna keramika je estetsko dovršena in zagotavlja, da bo vaša kopalnica zasijala v vsej svoji luči.

V podjetju menimo, da noben prostor ni enak, vsaka izmed naših strank pa ima lastne potrebe in pričakovanja, ki jih je pri izbiri kopalniških ploščic in druge kopalniške opreme potrebno upoštevati. Zato se posvetimo vsaki stranki posebej in celostno zaključimo vsak posamičen projekt.

Kopalniške ploščice z ogledalom

Kako opremiti kopalnico, da izkoristimo ves potencial prostora?

Velikokrat pri svojem delu naletimo na vprašanje, kako opremiti kopalnico, da bomo z opremo izkoristili ves njen potencial.

Pri opremljanju kopalnice se je potrebno zavedati, da so časi, ko je bila pri opremljanju tega prostora pomembna le talna obloga, že zdavnaj mimo. Dandanes, ob poplavi odličnega kopalniškega interjerja, se vse več ljudi zaveda, da to ni le prostor, ki ga opremimo z lahkoto in brez tehtnega premisleka. Majhna ali velika, z nekaj triki bo prav vsaka kopalnica požela pohvale in zavidljive poglede gostov.

Veliko pozornosti moramo nameniti osvetlitvi kopalnice

V kopalnici je zares veliko pozornosti potrebno nameniti osvetlitvi. Z dobro osvetlitvijo in izbiro barv boste še tako neosvetljen prostor spremenili v prijetno svetlega. Ne pozabite na dobro osvetlitev ob ogledalu in umivalniku, ki vam bo prišla prav predvsem ob večerni rutini. Da bi prostor nekoliko optično povečali, se lahko odločimo tudi za namestitev večjega stenskega ogledala.

Poleg kvalitetnih kopalniških ploščic, kakovostne osvetlitve in modernega stenskega ogledala pa lahko v kopalniški prostor umestimo tudi kak drug element, ki bo prostor povezal in mu dodal piko na i. Ljubitelje narave in minimalizma naj navdahnejo kamnite površine ali leseni dodatki, ki jih lahko umestite ob umivalnik ali pa v kakšen drug predel kopalnice, bolj drzni pa se poigrajte z mozaiki.

Preberite si tudi...