Krema proti gubam

Krema za obraz proti gubam – must have današnjega časa

by

Krema za obraz je v zadnjem času nekaj tako običajnega, nekaj kar uporablja zares skoraj vsak – ženske, moški, celo otroci. Vse pogosteje pa lahko opazimo, da se posameznice odločajo za uporabo kreme za obraz proti gubam, ki nekako postaja ‘’must have’’ današnjega časa. Vse to smo nadgradili še z različnimi serumi, ki pomagajo pri ohranjanju mladega videza kože, vse več žensk pa uporablja tudi kremo proti gubam okoli oči.

 

Kakšna je funkcija kreme za obraz?

Krema za obraz kožo navlaži in jo nahrani. Vlaženje zmanjša možnosti za težave s kožo. Uporaba prave vrste vlažilne kreme za obraz koži pomaga ohranjati ravnovesje. Ko je koža preveč suha ali preveč mastna, se namreč zelo pogosto začnejo pojavljati težave. Ena izmed njih so tudi akne.

 

Krema za obraz proti gubam – katero izbrati?

Verjetno med predstavnicami nežnejšega spola ni osebe, ki ne bi slišala za anti age nego obraza. Z njo pa se je precej razširila tudi uporaba krem za obraz proti gubam.

Anti-age se je začel razvijati v devetdesetih letih prejšnjega stoletja. Z njim so se najprej pojavile kreme za obraz proti gubam, kasneje pa smo spoznali tudi serume za obraz, ki koži zagotovijo dodatna hranila, poleg tega pa se je precej razširila tudi uporaba krem proti gubam za okoli oči.

Krema za obraz proti gubam

Iz česa je sestavljena najboljša krema za obraz proti gubam?

Kreme za obraz proti gubam so pogosto vlažilne kreme z aktivnimi sestavinami, ki nudijo dodatne prednosti. Te dodane sestavine so namenjene izboljšanju tonusa in teksture kože, pomagajo pa tudi pri glajenju drobnih linij in gub. Učinkovitost teh izdelkov je delno odvisna od tipa kože in vrste aktivne sestavine. Med sestavine, ki jih pogosto lahko opazimo v kremah za obraz proti gubam so:

  • Retinoidi. Ta izraz se uporablja za spojine vitamina A, kot sta retinol in retinojska kislina. Omenjene sestavine se že dolgo uporabljajo lokalno – za pomoč pri zdravljenju od sonca poškodovane kože in zmanjšanju drobnih linij in gub.
  • Vitamin C (askorbinska kislina). Vitamin C je močan antioksidant, kar pomeni, da ščiti kožo pred prostimi radikali – nestabilnimi molekulami kisika, ki razgrajujejo kožne celice in povzročajo gube. Vitamin C lahko pomaga zaščititi kožo pred poškodbami sonca in zmanjša drobne linije in gube. Kreme za obraz proti gubam, ki vsebujejo vitamin C, je treba pred in med uporabo shraniti tako, da so zaščitene pred zrakom in sončno svetlobo.
  • Hidroksi kisline. Poznamo AHA in BHA hidroksi kisline. Alfa hidroksi kisline (AHA) vključujejo glikolno, citronsko in mlečno kislino. Uporabljajo se za odstranjevanje odmrlih kožnih celic (piling). BHA kisline oz. beta hidroksilne kisline pa so se izkazale za učinkovite pri boju z nepravilnostmi in pri redni uporabi prodrejo v notranjost kože ter tako očistijo pore.
  • Koencim Q10. Ta sestavina lahko pomaga zmanjšati drobne gube okoli oči in zaščititi kožo pred poškodbami sonca.

 

Kreme proti gubam okoli oči – zakaj je pomembno, da jih uporabljamo?

Tudi, če smo se že odločili za uporabo kreme za obraz proti gubam, smo verjetno zasledile, da bi bilo priporočljivo uporabiti tudi posebno kremo proti gubam okoli oči.

Krema proti gubam za okoli oči je še posebej bogata z antioksidanti, kar bo pomagalo tvoji koži, ki je okrog oči še posebej tanka in tako še bolj občutljiva, da ostane mlada. Krema proti gubam okoli oči prav tako zmanjša videz temnih kolobarjev, ki jih lahko opaziš, če si večino noči prebedela ob delu ali za knjigami.

Ker je koža pod očmi zelo tanka, se veliko hitreje poškoduje. Krema proti gubam okoli oči tvojo kožo zaščiti pred poškodbami in ji zagotovi vsa potrebna hranila.

Kreme proti gubam za okoli oči so oblikovane posebej za občutljivo kožo, zato so ponavadi gostejše. Vsebujejo več olja kot običajna krema za obraz in imajo veliko učinkovin, ki so namenjene prav boju proti gubicam, ki rade nastanejo okrog oči.

Preberite si tudi...