Otroški kostumi za noč čarovnic

Noč čarovnic z maskami in otroškimi kostumi za noč čarovnic

by

Barvita jesen s seboj prinaša noč čarovnic oz. Halloween. Noč čarovnic je poganski praznik, ki označuje čas, ko je tančica med svetovoma izredno tanka. Imenujemo jo tudi noč vseh svetih. Predniki so verjeli, da takrat naš svet obiskujejo duše iz onostranstva, zato so že takrat nosili maske za noč čarovnic, s katerimi so se zaščitili pred zlimi duhovi. Iz podobnih razlogov so pred svoje domove postavljali tudi izrezljane buče s svečo.

Danes je noč čarovnic namenjena predvsem zabavi, kostumi za noč čarovnic pa so veliko bolj dodelani in atraktivni, kot so bili nekoč. Konec koncev nam vsaj za trenutek dovolijo, da pokukamo na svojo temnejšo stran. Zelo atraktivni so tudi otroški kostumi za noč čarovnic, vaš otrok pa takrat lahko postane karkoli si zaželi. Otroške maske za noč čarovnic so tako zelo raznolike, običajno pa so vsaj malo strašljive.

Kostumi za noč čarovnic za otroke

Kostumi za noč čarovnic so običaj, ki izhaja že iz preteklosti

Številni običaji, ki jih na noč čarovnic prakticiramo danes, izhajajo iz preteklosti. Rezljanje buč in maskiranje smo že omenili. Že včasih pa so na noč čarovnic naši predniki pripravljali tudi zabave, le da so te bile nekoliko drugačne in bolj povezane z naravo, pa tudi bolj polne značilnih obredov.

Stari Kelti, ki so še posebej povezani s tem praznikom, so z nočjo čarovnic označevali konec leta. Noč čarovnic je bila tako današnje silvestrovo, namesto buč pa so izrezovali repo, peso in krompir. Izrezovanje buče se je kot običaj začelo šele v 16. stoletju, v Ameriki, od tod pa se je razširilo po vsem svetu.

Noč čarovnic še danes bolj na veliko kot v Sloveniji praznujejo v angleško govorečih državah, kot so Združene države Amerike, Anglija, Irska in Škotska. V Veliki Britaniji si posamezniki vzamejo veliko časa, da svoje domovanje okrasijo z dekoracijo za čarovnic. Enako velja tudi za Ameriko, kjer je morda še najbolj razširjena tudi navada, da otroci v kostumih za noč čarovnic obiskujejo hiše in zbirajo sladkarije. Podobno kot je to pri nas običaj za pusta.

Čeprav so prav angleško govoreče države tiste, ki najbolj praznujejo noč čarovnic, pa je ta praznik vse bolj popularen tudi pri nas. Slovenci se takrat odenejo v kostume za noč čarovnic, otrokom pa prav tako nadenejo otroške kostume za noč čarovnic, in pripravijo svoje praznovanje. Zabave za otroke so vedno polne simpatičnih priboljškov, ki s svojo obliko spominjajo na buče, duhce, hudičke in druge pošasti. Otroci pa si vsako leto radi nadenejo druge kostume.

Odrasli, po drugi strani, izbirajo drugačne kostume za noč čarovnic kot otroci. Za svoje zabave pripravijo posebne pijače, ki po svoji barvi ali postrežbi spominjajo na kaj malce bolj strašljivega. Po stanovanju razporedijo sveče, se igrajo različne igre, povezane z nočjo čarovnic, ali si skupaj ogledajo grozljivke.

Vseeno pa ne na otroških ne na odraslih zabavah za noč čarovnic kostumi ne smejo manjkati. Prav tako ne smemo pozabiti na tematske dodatke, s katerimi bomo popestrili dom in zabavo.

 

Prihaja noč čarovnic? Kostume poiščite v trgovini Bal

Trgovina Bal ponuja veliko dodatkov za noč čarovnic. Kostumi, ki jih najdete pri njih, so atraktivni in raznoliki, prav tako maske za noč čarovnic. Letos se tako lahko prelevite v možate gusarje, seksi čarovnice, šarmantne vampirje in še v marsikaj. Na voljo je namreč zelo veliko mask za noč čarovnic, navdušeni pa boste tudi nad izborom lasulj.

Seveda noč čarovnic ne bo zares zabavna, če poleg tega, da se boste odeli v kostume za noč čarovnic in si nadeli maske za noč čarovnic, ne boste v takšnem stilu uredili tudi svojega stanovanja. Prav za to boste v trgovini Bal našli številne atraktivne dodatke, ki bodo prepričali tako vas kot vaše prijatelje. Ne pozabite pa niti na tematske prigrizke in pijače.

Ženski kostumi za noč čarovnic

Otroški kostumi za noč čarovnic bodo razveselili tudi vaše otroke

Otroci bodo kostumov za noč čarovnic najbrž veseli še bolj kot vi, zato jim dovolite, da jih izbirajo skupaj z vami.

Lahko postanejo liki iz svojih najljubših pravljic, risank ali filmov, po drugi strani pa lahko izberejo tudi kakšen kostum za noč čarovnic, ki ima svoj izvor v različnih mitologijah in pravljičnih svetovih. Razen kostumov, bodo v trgovini Bal našli tudi samostojne maske za noč čarovnic, ki jim bodo popestrile ta dan.

 

Poiščite svojo masko za noč čarovnic kar na spletu

Predstavljajte si… Prihodnji teden prihaja noč čarovnic, kostumov, ki bi odgovarjal vam in vašem partnerju nimate. Kaj šele, da bi imeli otroški kostum za noč čarovnic, ki bi ta večer naredil za vašega malčka bolj čaroben. Nič ne skrbite! Samo skočite na spletno stran trgovine Bal in noč čarovnic bo rešena.

Izberite si kostum ali masko, ki bo tako vam kot vašemu otroki najbolj odgovarjala, izberite dodatke, ki bodo popestrili vaš dom in razmislite o tem, katere igre bodo noč čarovnic naredile še bolj nepozabno.

Preberite si tudi...