Jedilniški stol

Jedilniški stol – moderni jedilniški stoli iz masivnega lesa

by

Jedilni stoli in miza terjajo dober razmislek, preden se odločite za njihov nakup. Opremljanje popolne kuhinje oziroma jedilnega prostora ni vedno najlažja naloga, še posebej, če želimo, da bo prostor izgledal zaokroženo, pohištvo pa novo in neobrabljeno, kljub dolgoletni uporabi. Jedilnica je eden od prostorov v katerega bo zagotovo vstopil prav vsak gost, zato je še kako pomembno, da je ta na videz prijeten in lepo urejen.

Da bi goste res očarali ter zagotovili prijetno domače vzdušje ter v prostor vpeljali pridih narave, je najbolje, da izberete kvalitetno masivno mizo ter jo opremite z modernimi in udobnimi jedilniškimi stoli. Jedilniški stoli, namreč na prvi pogled morda res ne izgledajo kot pomemben element jedilnice ali kuhinje, vendar pa pogosto prav izbira masivnega jedilniškega stol na prostoru pusti poseben pečat.

Moderni jedilniški stoli

Najboljši jedilniški stol je izdelan iz bukovega ali hrastovega lesa

S pravim skrbno izdelanim masivnim jedilniškim stolom se ne more kosati prav noben stol narejen iz umetnih materialov. Les je namreč material, ki zagotavlja unikatnost, hkrati pa v prostoru ustvari prav posebno naravno vzdušje.

Verjetno bi se vsi mizarji in notranji oblikovalci strinjali, da ni boljšega materiala, za izdelavo jedilnih miz in modernih jedilniških stolov, kot sta bukov in hrastov les. V čem pa je skrivnost, zakaj sta ravno hrast in bukev tako vsestranska?

Jedilniški stoli in miza

Jedilniški stol iz bukve ali hrasta je trpežen, masiven in ima dolgo življenjsko dobo

Hrastov in bukov les nista brez razloga tako priljubljena v mizarskem svetu. Oba imata namreč edinstvene in praktične fizikalne lastnosti. Imata zrnasto in porozno strukturo, ki zagotavlja izjemno trdnost in prožnost ter odpornost na najrazličnejše vremenske, kot tudi mehanske pojave. Bukov les lahko ob izpostavljenosti zunanjim pogojem ”preživi” kar 6 let, v notranji uporabi pa se ta dobo lahko podaljša za več deset let.

Še posebej hrastov les pa slovi tudi po visoki vsebnosti smole in ostalih drevesnih snovi, ki zagotavljajo naraven sijaj. Kvalitetni in moderni jedilniški stoli, mize in ostalo pohištvo, so dodatno premazani z visokokakovostnim oljem, ki les ohranja svetleč ter ga brani pred zunanjimi pojavi, ter skrbi tudi, da pod vplivom sonca barva lesa ostaja enaka.

Jedilniški stol po meri

Klasični masivni jedilniški soli so primerni prav za vsako jedilnico

Se sprašujete, kakšni jedilniški stoli bi se lepo podali vaši kuhinji in zaokrožili njeno podobo, hkrati pa ne preveč izstopali? Prava rešitev za vas so moderni jedilniški stoli v celoti izdelani iz masivnega lesa. Zakaj izbrati prav takšne stole? Jedilniški stol, ki je v celoti izdelan iz lesa je izjemno praktičen.

Ker se med jedjo, še posebej pri družinah z majhnimi otroki, pogosto kaj polije, lahko umazanijo hitro in brez težav pobrišete. Bukov in hrastov les sta izjemno trpežna, zato se njun izgled, ne bo spremenil kljub izpostavljenosti vlagi, ki nastane kot rezultat kuhanja. Poleg tega je prav vsak masiven stol unikat, saj zaradi razgibane razporeditve lesnih žil, niti dva kosa lesa nista enaka.

Moderni jedilniški stoli in mize

Oblazinjen jedilniški stol je vsestranski in eleganten

Moderni jedilniški stoli imajo pogosto oblazinjeno sedišče ali celo naslonjalo. Takšni stoli morda niso najbolj primerni za družine z majhnimi otroki, saj je umazanijo nekoliko težje očistiti, vendar pa imajo ostale prednosti. Jedilniški stol z oblazinjenim sediščem je primeren za večurno uporabo, saj je izjemno udoben. Odlično vam bo služil, ne samo med obroki, ampak tudi med igranjem družabnih iger in celo med delom od doma.

Poleg tega vam izbira oblazinjenega stola dopušča nekoliko več svobode pri ustvarjanju popolne kuhinje, saj lahko sami izberete barvo blaga, ki se bo ustrezno podala preostalim kuhinjskim detajlom. Vrhunec udobja pa si boste zagotovili z nakupom jedilniških stolov, ki imajo oblazinjeno tako sedišče, kot tudi naslonjalo. Najbolj elegantni in moderni jedilniški stoli, se od klasičnih razlikujejo tudi po razporeditvi nog. Noge takšnih stolov niso nameščene točno pod robove stola, ampak se od središča pod kotom širijo proti robovom.

Preberite si tudi...