Fotovoltaika

Fotovoltaika – odličen alternativen vir energije

by

Fotovoltaika je alternativen sistem za trajnostno pridobivanje električne energije iz sončne. Je ekološki energije, saj s svojim delovanjem ne obremenjuje okolja. Sistem vključuje sončne panele in inverter – ta spreminja tok iz enosmernega v dvosmerni. Fotovoltaika je v današnjem svetu pomemben alternativen vir električne energije, v prihodnosti pa se bo njen pomen še povečal. Fotovoltaične elektrarne postajajo vse bolj priljubljene tudi v Sloveniji, saj na dolgi rok pomenijo tudi prihranek. Odločitev za postavitev fotovoltaike na svoji strehi pomeni pridobitev lastnega vira električne energije za naslednjih trideset let.

Fotovoltaika je obnovljiv vir energije, kar pomeni, da za svoje delovanje ne izčrpava naravnih virov (npr. nafte), ampak deluje na podlagi naravnega procesa, ki se nenehno obnavlja. Ta sistem deluje na podlagi sončne energije, ki na zemljo prihaja preko sončnih žarkov. Sončne celice fotovoltaike spreminjajo sevanje sonca v električno napetost. Energijske potrebe se v svetu vse bolj povečujejo, medtem ko število neobnovljivih virov upada. Obnovljivi viri, kot je fotovoltaika, so zato strateškega pomena za celoten svet.

Fotovoltaika za vikend

Fotovoltaika za vikend – ekonomičen način oskrbe z električno energijo

Fotovoltaika za vikend je priljubljena izbira za vikend hiše, planinske ali gorske koče, vrtne ure ali kamp prikolice, ki se nahajajo na območjih brez električnega omrežja. Namestitev fotovoltaike za vikend je hitra in nezahtevna – gre za otočni sistem z že pripravljenimi komponentami, ki jih samo namestite. Če želite tudi na vikendu uživati ob gledanju televizije, poslušanju radia in imeti ves čas na voljo razsvetljavo, je fotovoltaika za vikend prava rešitev za vas.

Ta vrsta fotovoltaike vsebuje solarni modul, akumulator, solarni regulator in razsmernik. Deluje tako, da solarni modul iz solarne energije proizvede napetost. Sončna energija se shrani v akumulatorju, kar pomeni, da jo lahko uporabite tudi ponoči ali ob slabem vremenu, ko ni zadosti sončne energije. Regulator poskrbi za pravilno polnjenje akumulatorja in prepreči, da bi se prehitro izpraznil ali prekomerno napolnil. Razsmernik pretvarja napetost iz enosmerne v dvosmerno. Fotovoltaika za vikend omogoča uporabniku, da postane neodvisen od električnega omrežja.

 

Fotovoltaika – cena izgradnje sončne elektrarne

Vas zanima fotovoltaika? Cena sončne elektrarne je odvisna od različnih dejavnikov in se razlikuje od primera do primera. Ko oddate povpraševanje, lahko določimo informativno ceno. Cena fotovoltaike je odvisna od njene velikosti in moči. Večja kot je naprava, večje število solarnih panelov bo imela, kar pomeni višjo ceno. Večje število sončnih panelov pa pomeni višjo moč elektrarne, zato se v tem primeru tudi investicija prej povrne.

Na ceno fotovoltaike vplivata tudi vrsta sončnih panelov in izbira proizvajalca. Če so izbrani kakovostni materiali in izgradnja poteka v skladu s strokovnimi smernicami, ima naprava lahko zelo dolgo življenjsko dobo. V našem podjetju imamo profesionalen pristop in vsako stranko obravnavamo posebej, glede na njene individualne potrebe. Smo izkušeni in imamo številne reference – mnoge zadovoljne stranke, ki nas priporočajo naprej.

Izračun cene sončne elektrarne za vikend

Sončna elektrarna na ključ – vodimo vas skozi vse korake

Sončna elektrarna na ključ je izdelana v skladu z vašimi potrebami. Pri tem vas vodimo vse od njene idejne zasnove do priklopa. Izdelava sončne elektrarne na ključ se začne s projektiranjem in dimenzioniranjem. V ceno izdelave je všteta tudi priprava in oddaja dokumentacije za pridobitev nepovratnih sredstev – subvencije Ekosklada. Za vas uredimo tudi dokumentacijo za elektrodistribucijskega operaterja. Končni korak je priklop sončne elektrarne na distribucijsko omrežje.

Če vas zanima sončna elektrarna na ključ, oddajte povpraševanje prek našega spletnega obrazca in vključite čim več znanih informacij. Tako boste lahko pridobili čim bolj ustrezno informativno ponudbo, ki bo ustrezala vašim potrebam. Sončna elektrarna na ključ mora biti ustrezne velikosti in moči, da se vam investicija izplača. Če je načrtovanje naprave slabo, se lahko močno poveča doba povrnitve investicije.

Preberite si tudi...