Dvižna postelja

Dvižna postelja z dvižnim dnom 160×200 po ugodni ceni, tudi enojna

by

Dvižna postelja je eden izmed trendov notranjega oblikovanja, ki se ponovno vrača. Otroške sobe, apartmaji, študentski domovi, mobilne hišice, počitniške hišice, domače pisarne, manjša stanovanja – pravzaprav ni prostora, kjer postelja z dvižnim dnom ni priročna. William Lawrence Murphy je dvižno posteljo oblikoval v 19. stoletju, zato je pogostokrat imenovana tudi Murphyjeva postelja. Legenda pravi, da je Murphy posteljo iz spoštovanja zasnoval za mlado operno pevko, s katero se je videval.

Postelja z dvižnim dnom mu je omogočila, da jo je pospravil v omaro, s čimer je enosobno stanovanje spremenil v bivalni prostor. Takratni bonton je namreč veleval, da ženska ne sme vstopiti v moško spalnico. Danes pa je dvižna postelja uporabljena predvsem zaradi stiske s prostorom ali večnamenske uporabe prostora.

Čez leta so bile postelje nadgrajene ter prilagojene potrebam sodobnih časov. Tako lahko enojna dvižna postelja danes vsebuje še mizo, dvojna pa sedežno. Čiste linije, elegantni zaključki in sodoben dizajn dopuščajo, da dvižna postelja, cena katere je nadvse ugodna, pristaja vsem stilom dekorja.

Dvižna postelja cena ugodna

5 razlogov, zakaj je postelja z dvižnim dnom tako zelo priljubljena izbira

Postelja z dvižnim dnom, imenovana še stenska postelja ali skrita postelja, ima mnogo prednosti, med katerimi so:

  • Urejen prostor

Vse več študij dokazuje, da na dober in kakovosten spanec poleg udobne postelje, temperature, svetlobe in hrupa vpliva še urejenost spalnega okolja. Za dober nočni počitek je potrebno sproščujoče okolje, ki spodbuja spanje ter pripomore k izboljšanemu počutju. V majhnih prostorih je težko vzdrževati organiziran in urejen prostor, toda z uporabo postelje z dvižnim dnom je ta naloga malce lažja. Z njeno pomočjo se bivalni prostor v hipu spremeni v spalnega in obratno.

  •  Maksimalen izkoristek prostora

Dvižne postelje, tudi tiste v večjih dimenzijah, kot je dvižna postelja 160×200, nudijo optimalno izrabo prostora. Primerne so za stanovanja, kjer je površina omejena in mora praktičnost biti vodilni dejavnik pri izbiri pohištva. Predstavljajo sijajno rešitev za domače pisarne ali dnevne sobe. Dvižna postelja 160×200 se brez večjega napora hitro spremeni v prijeten spalni prostor za goste. Zložena zavzame izjemno malo prostora, hkrati pa sprosti znaten del talne površine.

Dvižna postelja 160x200

  • Ugodna cena

Kot mnogi pohištveni kosi se tudi dvižna postelja uvršča med dolgoročne naložbene kose. Pri ceni je treba upoštevati kakovost, prilagodljivost, detajle in vse druge prednosti, ki jih prinaša dvižna postelja. Cena le te je odvisna od njene izbire. Enojna dvižna postelja bo zagotovo nekoliko cenejša kot dvižna postelja 160×200, toda ta prinaša udoben spanec za dve osebi. Seveda pa ne gre pozabiti, da je izbira dvižne postelje z mizo ali sedežno garnituro stroškovno varčnejša naložba, saj gre za nakup dveh pohištvenih kosov.

  • Velika izbira

Izbira dvižne postelje je precejšnja. Za katero se odločiti je odvisno od velikosti prostora. Za manjše prostore je na voljo postelja 90 x 200, za večje prostore pa dvižna postelja 160×200. Si želite s pomočjo postelje ustvariti večnamenski prostor? Dvižna postelja ponuja visoko stopnjo prilagajanja, kar pomeni, da jo brez težav prilagodite prostoru. Med preproste rešitve za večnamenske prostore sodi stenska postelja s sedežno ali z zložljivim mehanizmom za mizo.

Enojna dvižna postelja

  • Varnost in enostavna uporaba

Čeprav je stenska postelja pogostokrat uporabljena v komičnih prizorih različnih filmov in nadaljevank, je izredno varna. Za dodatno varnost poskrbijo napredni mehanizmi za preprosto mehko (SOFT) zapiranje, med katerimi je mogoče najti še daljinske. Ti so primerni za posameznike, ki ne smejo dvigovati težjih bremen.

Širok nabor dvižnih postelj – zakonskih in enojnih

Želite svoje bivanjske prostore nekoliko razbremeniti? V podjetju Odako d. o. o. Imajo široko ponudbo funkcionalnih dvižnih postelj za udobno, vsakdanjo uporabo v najrazličnejših dimenzijah. Če imate težave umestiti posteljo v prostor, so na voljo tudi dimenzije po naročilu kupca. Imate dodatna vprašanja o dvižnih posteljah?

Oglasite se v prodajnem prostoru podjetja, ki ga boste našli v Ljubljani, ali pošljite povpraševanje preko njihove spletne strani. Svetovalci vam bodo z zadovoljstvom odgovorili na vsa vprašanja ter vam pomagali izbrati ustrezno posteljo za vaš dom.

Enojna dvižna postelja

Preberite si tudi...