dominikanska republika

Dominikanska republika: destinacija, ki se je ne morete zlepa naveličati

by

Dominikanska republika je eksotična destinacija v karibskem morju, ki vas bo enostavno očarala. Karibi so že sami po sebi skoraj raj na zemlji in sanje številnih popotnikov. Ob tem, da se lahko pohvali s turkiznim morjem in belim peskom, ponaša še s številnimi naravnimi lepotami in vegetacijo, v katero se boste enostavno zaljubili.

karibi

 

Dominikanska republika: cena vas bo morda presenetila

Karibi so zagotovo tisti košček sveta, katerega bi si rad ogledal skoraj vsak vsaj enkrat v življenju. Vseeno so mnogi prepričani, da si jih enostavno ne morejo privoščiti. Ni res, če izberemo za destinacijo Dominikansko republiko! Cena je namreč lahko presenetljivo ugodna.

Če boste preverili ponudbo na strani Počitnice.si, boste ugotovili, da boste plačali za obisk Dominikanske republike ceno, ki bo primerljiva s cenami malce boljših hotelov v Grčiji ali celo na Hrvaškem. Na destinacijo se v njihovi režiji lahko odpravite iz različnih letališč. Gradca, Zagreba, Dunaja, Benetk, Münchna ali celo iz Ljubljane.

Počitnice na tem karibskem otoku bodo zagotovo nekaj posebnega tudi zato, ker so v Dominikanski republiki hoteli zares atraktivni. Najpogostejša in pravzaprav edina ponudbo, ki je na voljo v sklopu potovanja, pa je v Dominikanski republiki all inclusive.

Glede na to, da vas čakajo v Dominikanski republiki all inclusive počitnice, ste lahko prepričani, da vas čaka pravo razvajanje. Nič vam ne bo manjkalo in brez skrbi boste lahko raziskovali otok, se namakali v čudovitem turkiznem morju ali se sončili na belem pesku. Vendar previdno, cene niso povsod enake, prav tako ne obsežnost ponudbe. Kot eno od najbolj poznanih letovišč lahko predlagamo letovišče Punta Cana.

 

Dominikanska republika: all inclusive ponudba, tako kot cena, ni povsod enaka

Seveda pa je to, kakšna bo za počitnikovanje v Dominikanski republiki cena, odvisno od več vidikov.

Najprej je dobro vedeti, da to, da je nek hotel cenejši, nikakor ne pomeni, da je zagotovo tudi boljša izbira. Karibi bodo v vsakem primeru očarljivi, vendar kategorija hotela ne pove ničesar o tem, ali je ta, denimo, obnovljen in kako kakovosten je v resnici. Prav tako se v Dominikanski republiki cena razlikuje po tem, kje se hotel nahaja. Na otoku namreč lahko precej piha in določeni predeli so precej bolj vetrovni kot drugi.

Prav tako all inclusive ponudba ni povsod enaka. Ponekod je bolj bogata, medtem ko je tu in tam kje tudi nekoliko okrnjena. Zaradi vseh teh razlogov je dobro, da se pred končno odločitvijo o izbiri hotela posvetujete z agenti Počitnice.si.

dominikanska republika cena

 

Karibi: destinacija, v katero se boste enostavno zaljubili

Karibi so zagotovo nekaj posebnega. Očarajo s turkiznim morjem in belim peskom, ki vama pričarata občutek raja na zemlji. Dominikanska republika pa prinaša še marsikaj drugega kot samo rajske plaže.

Če ste si z veseljem ogledali serijo filmov Pirati s Karibov, boste nadvse veseli, da si boste nekatere kotičke, kjer so filme snemali, lahko ogledali celo v živo. Prav Dominikanska republika je namreč posodila nekaj svojih rajskih kotičkov za snemanje teh filmov. Sicer pa je ta destinacija v Karibih znana tudi po bujni vegetaciji.

Na otoku se nahaja kar nekaj nacionalnih in botaničnih parkov, v katerih boste zagotovo uživali. Pravzaprav so prav ti ena od tistih značilnosti, po katerih je Dominikanska republika znana. Tudi sicer je narava tam naravnost osupljiva. Čakajo vas visoke gorske verige, puščave, slapovi, reke in jezera. Raznolikost, ki ji ni para!

Poleg teh, pa vas tam čakata še bogata zgodovina in odlična kulinarika. Svojo zgodbo je Dominikanska republika namreč začela pisati že v 15. stoletju, ko jo je odkril znameniti raziskovalec in popotnik, Krištof Kolumb. Prav tako vas bo s svojo živahnostjo prepričala tamkajšnja prestolnica, Santo Domingo, kjer se mešajo glasba, klepetanje in opojne vonjave hrane, ki je značilna za Karibe.

Tudi ljudje so tam pravi mali zaklad. In, ko govorimo o Dominikanski republiki, hoteli niso edini kraji, kjer vas bodo zasipali s prijaznostjo. Prebivalci tega karibskega otoka so namreč tudi na splošno zelo prijazni, a hkrati nevsiljivi.

dominikanska republika all inclusive

Preberite si tudi...