Zasteklitev balkona in notranje steklene stene

by

Kdor ima balkon dobro ve, kako prijetno je na njem posedeti in si v toplih dneh polniti baterije za vsakodnevno bitko s stresom. Žal pa je balkon ali teraso mogoče uporabljati le v toplih dneh, ko nam narava postreže s soncem in primerno temperaturo. Zasteklitev balkona je odlična rešitev, da lepe trenutke podaljšate zgodaj v pomlad in pozno v jesen ter na njem posedite tudi v toplih zimskih dneh, ko se bo sonce uprlo v steklene stene in vam pričaralo pomladno vzdušje. Steklo je vsestransko uporaben material, z veliko dobrimi lastnostmi, zato zasteklitev balkona ustvarja vzdušje odprtosti, prostoru ne da občutka utesnjenosti, saj ta ostane svetel in zaščiten pred dežjem in snegom. Svetloba prehaja tudi v notranjost stanovanja in ga optično poveča. Steklene drsne stene je mogoče vgraditi v balkon ne glede na njegovo velikost, saj jih v našem podjetju izdelujemo po meri in jih strankam ter zgradbi popolnoma prilagodimo. Te je mogoče poleti odpreti oz. jih vedno prilagajati glede na vreme in glede na želje posameznika. Zasteklitev balkona igra vlogo tudi pri mesečnih stroških za elektriko, saj hladni zrak ne dostopa direktno pred vrata v prostor, prav tako pa s svojo zvočno izolativnostjo precej ublaži hrup z ulice.

Zasteklitev balkona ali terase po meri

Kakovostne zunanje in notranje steklene stene ter vrste stekla

Arhitekti ljubijo steklene stene, pa naj gre za notranje ali zunanje, saj te ustvarjajo vzdušje odprtih, svetlih in velikih prostorov, poleg tega pa so estetske in veljajo za najbolj trendovski dodatek objektov v zadnjih letih. S steklenimi drsnimi stenami se ponašajo skoraj vse novogradnje, saj so te izjemno funkcionalne. Vse tople dni v letu so lahko odprte in tako skupaj s teraso ustvarjajo veliko dnevno sobo, jedilnico in pogosto tudi kuhinjo na prostem. Družine ki domujejo takšnih domovih, preživijo zunaj večino toplih dni, se družijo s prijatelji in uživajo v družbi eden drugega na svežem zraku. Nove hiše so grajene v stilu, v katerega so zunanje in notranje steklene stene že vključene. Kaj pa starejše gradnje? Značilna arhitektura iz sedemdesetih let prejšnjega stoletja pogosto ne dopušča takšnih posegov, kljub temu pa se najdejo rešitve, kako dom predrugačiti, ga narediti svetlejšega in prostornejšega. Pogosta izbira naših strank je zasteklitev balkona z drsnimi stekli. Zaradi mnogih škarp oz. opornih zidov, ki so jih gradili v preteklosti ter same izvedbe objektov, gradnja teras in posledično postavitev velikih steklenih drsnih sten velikokrat ni mogoča. Hiše grajene v preteklosti so morale imeti najmanj enega če ne celo dveh balkonov, katere je danes, zaradi rešitev sodobnega zastekljevanja mogoče spremeniti v prijetne prostorčke za bivanje.

Različne zasteklitve po meri naročnikov

Zasteklitev balkona z drsnimi stekli prilagodimo situaciji na objektu

Steklene stene iz naše ponudbe so sodobno oblikovane, estetske in narejene iz različnih vrst stekel, ki so kakovostna in močna. Njihova življenjska doba je dolga, ves čas pa ohranijo svoje prvotne lastnosti. Tudi mehanizmi in nosilni elementi so kakovostni, zato se mnogi naši naročniki odločijo za zasteklitev balkonov z drsnimi stekli, ki dajo zgradbi lahkoten in eleganten videz. Pri svojem delu uporabljamo prozorno (float) steklo, ki ima zelenkast sijaj na robovih, optiwhite steklo in jedkano-satinirano steklo. Vsi tipi so močni, enostavni za vzdrževanje in čiščenje ter imajo odlične toplotne in zvočne izolativne lastnosti. Mogoče jih je celo uporabiti kot nosilne elemente, tudi kot pohodna stekla, ki jih je v sodobni arhitekturi videti vse več. Te nadomestijo talne obloge, uporabljajo jih za izvedbo stopnic, v javnih prostorih, lokalih in na podobnih lokacijah. Pri zasteklitvi balkonov z drsnimi stenami najpogosteje uporabimo kaljena varnostna stekla, ki so lahko barvna, prozorna ali jedkana. Najprimernejša je debelina osem ali deset milimetrov, notranje steklene stene pa pogosto vključujejo različne gravure, okrasne nalepke, peskane motive in druge dekoracije, ki jih izbere stranka. Naročniki se odločajo tako za prozorne, kot za tonirane ali mat variante, skratka prilagojene njihovim zahtevam in stilu objektov.

Notranje steklene stene in vrata

Notranje steklene stene so v modernih pisarnah nepogrešljive

Sodobne arhitekturne smernice so posegle tudi v svet ureditve pisarn in poslovnih prostorov, saj je steklo pogosto vključeno v notranjo opremo mnogih podjetij. Steklene stene tudi v poslovnem svetu naredijo prostore svetle, zračne, večje in odprte, zato se podjetniki zanje dnevno odločajo. Le-te so elegantne, neupadljive, odlično zvočno izolativne in pregledne ter se lepo ujemajo tako z minimalističnim stilom ureditve, kot s klasičnim. Prav tako lepo stopijo ob bok kamnu in lesu, zato jim pravimo, da so preprosto univerzalne. Delo v svetlih prostorih je, dokazano, bolj produktivno in vzdušje prijetnejše. Če razmišljate o vključitvi notranjih steklenih sten v opremo svojega podjetja, nas pokličite ali nam pošljite povpraševanje. Z veseljem se bomo odzvali in vas obiskali na objektu. Skozi leta našega delovanja, smo si pridobili ogromno znanja in izkušenj, zato vam bomo z lahkoto svetovali, vam razložili različne možnosti ter bomo z vami do končne vgradnje. Ne glede na to ali želite zasteklitev balkona, nadstrešek ali stekleno ograjo, se vam bomo popolnoma posvetili in svoje delo opravili kvalitetno in hitro.

Preberite si tudi...