ambulanta za male živali

Odlična skrb za hišne ljubljenčke v veterinarski ambulanti Maribor

by

V veterinarski ambulanti Maribor se zavedamo, da so vaši kosmatinci člani vaše družine in da je skrb zanje na vašem prvem mestu. Še posebej težko je v primeru številnih bolezni in težav s katerimi se lahko naši hišni ljubljenčki soočajo. V kliniki za male živali Eisner v Mariboru bomo poskrbeli, da bo za vaše hišne ljubljenčke odlično poskrbljeno. V ta namen pri nas ponujamo tako možnost preventivnega veterinarskega pregleda, kot tudi zdravljenje akutnih stanj, cepljenje, opravljamo pa tudi nekatere bolj zapletene preiskave in nudimo svetovanje o prehrani in vzgoji hišnih ljubljenčkov. Naša veterinarska ambulanta v Mariboru deluje v skladu s svetovnimi smernicami zdravljenja živali, visoko usposobljena ekipa pa svoje znanje redno izpopolnjuje na izobraževanjih.

V naši kliniki za male živali ponujamo številne veterinarske storitve:

  • Veterinarski pregledi in zdravljenja: veterinarsko ambulanto stranke navadno obiščejo, ker je z njihovimi hišnimi ljubljenčki nekaj narobe. Vzrok slabega počutja oz. bolezni hišnega ljubljenčka lahko velikokrat ugotovimo že ob samem pregledu živali, včasih pa za postavitev pravilne diagnoze potrebujemo še dodatne preiskave, ki jih lahko opravimo kar pri nas. Vsekakor se bomo potrudili, da kar se da hitro pridemo do prave diagnoze in vašemu ljubljenčku nudimo terapijo, ki jo potrebuje.
  • Preventivni veterinarski pregledi: za pravilen razvoj mladička je nujno, da opravite preventivni pregled, na katerem bomo ugotovili zdravstveno stanje živali, morebitne prirojene napake in bolezni. Svetovali vam bomo tudi o prehrani hišnega ljubljenčka in vam povedali vse o zaščitnih cepljenju.
  • Zaščitna cepljenja: s preventivnimi cepljenji zaščitimo živali pred določenimi kužnimi boleznimi. Cepimo tako pse kot tudi muce. Psička prvič cepimo s kombiniranim cepivom med 6. in 8. tednom starosti. S kombiniranimi cepivi psa zaščitimo pred večino kužnih bolezni, kot so na primer pasja kuga, parvoviroza, leptospiroza, hepatitis ali kužni kašelj. Cepljenja nato ponavljamo po navodilu veterinarja. Mačjega mladiča pa prvič cepimo med 9. in 10. tednom starosti. Cepljenje ponovimo čez štiri tedne, nato pa ga ponavljamo enkrat na leto.
  • Diagnostika: v veterinarski ambulanti v Mariboru ponujamo laboratorijsko diagnostiko, ultrazvočni in RTG diagnostiko, da enostavneje, hitreje in natančneje postavimo diagnozo. Po postavljeni diagnozi bomo vašemu hišnemu ljubljenčku zagotovili vso potrebno oskrbo.
  • Kirurgija: v naši ambulanti za male živali nudimo različne storitve s področja kirurgije. Opravljamo rutinske operacije, kot so sterilizacija in kastracija, prav tako pa opravljamo tudi zahtevnejše kirurške posege, če so le ti potrebni.
  • Stomatologija: pozabiti pa ne smemo niti na zobe naših hišnih ljubljenčkov. Že res, da se živali veliko manjkrat spopadajo s težavami kariesa, kot je to v navadi pri ljudeh, vendar moramo biti pozorni tudi na nastanek zobnega kamna, ki ga je velikokrat potrebno očistiti.
  • Dermatologija: koža je največji organ vašega hišnega ljubljenčka, ki je ves čas izpostavljena različnim (včasih tudi škodljivim) zunanjim dejavnikom. Prav zato je zelo pomembno, da skrbimo za to, da naš hišni ljubljenček nima zunanjih zajedavcev. V naši ambulanti se srečujemo z različno etiologijo kožnih obolenj (bakterijske, glivične, zajedavske, imunsko pogojene, endokrine, kožni tumorji, bolezni vek, krempljev, analnih vrečk, sluhovodov …). Z različnimi postopki diagnosticiramo in v sodelovanju z lastnikom uspešno zdravimo kožna obolenja.
  • Nega: tudi nega je zelo pomemben vidik, s katerim bomo naše hišne ljubljenčke ohranjali zdrave in pri močeh, zato v naši kliniki za male živali ponujamo tudi krajšanje krempljev, toaleto in depilacijo sluhovodov, striženje in britje vozlov v kožuhu psov in mačk, toaleto paraanalnih žlez in druge storitve, namenjene negi živali.
  • Prehrana: pravilna prehrana je pomembna tako za rast in razvoj mladička kot tudi za kasnejše zdravje vašega (že odraslega) hišnega ljubljenčka, zato vam v kliniki Eisner ponujamo svetovanje o tem, katera prehrana je za vašo domačo žival najprimernejša in na kak način je prehrano najbolje urediti.

veterinarske storitve za male živali

V sklopu veterinarskih storitev za male živali ponujamo še kastracijo in sterilizacijo

V kliniki za male živali Eisner v Mariboru pa ponujamo tudi možnost sterilizacije oz. kastracije psov in mačk. Pri sterilizaciji oz. kastraciji gre za to, da preprečimo nadaljnji razplod živali, tam, kjer se posamezniki ne želijo ukvarjati z vzrejo. Problematika nezaželenih živali je v Sloveniji namreč relativno velika in kot lastniki smo odgovorni za to, da neželeni razplod preprečimo. Tako v primeru sterilizacije kot tudi v primeru kastracije gre za relativno enostavna posega, pri katerem pri samici odstranimo maternico in/ali jajčnike oz. pri samcu moda. Žival mora biti pred izvedbo posega 12 ur tešča, saj lahko v nasprotnem primeru med ali po operaciji bruha. Ker gre za enostaven poseg bo žival praviloma kliniko zapustila še isti dan in odšla v domačo oskrbo. Seveda je mogoče, da bo še nekaj časa zavračala hrano, poskrbeti pa moramo tudi, da se ne bo preveč gibala, saj bi lahko poškodovala rano. Velikokrat nas stranke sprašujejo, ali je živali po sterilizaciji oz. kastraciji potrebno namestiti ovratnik. Največkrat to ni potrebno, seveda pa je potrebno ukrepati, če bi videli, da si žival trga ali liže šive.

Preberite si tudi...