Mize za jedilnico – posamezno ali v kompletu s stoli za jedilnico

by

Mize za jedilnico Mize za jedilnico so poleg stolov nedvomno eden najpogosteje uporabljanih kosov pohištva. Običajno je prav to mesto, kjer se vsaj enkrat na dan zbere vsa družina. To pomeni, da morate v osnovi poskrbeti za izbiro ustrezne velikosti, pri čemer upoštevajte, da se mize za jedilnico pogosto uporabljajo za druženja s tistimi, ki niso nujno del vašega gospodinjstva. Če vam velikost prostora to dopušča, je torej smiselna izbira mize nekoliko večjih dimenzij, ki vam bo prišla najbrž vsaj občasno zelo prav.

Nakup kuhinje z jedilnico zahteva premišljenost

Možen je zgolj nakup mize, če gre za opremljanje stanovanja na novo oziroma za večjo prenovo, pa vas verjetno bolj zanimajo kuhinje z jedilnico, pri čemer so lahko v komplet seveda vključene tudi mize – in stoli. Tu gre nedvomno za vse prej kot zanemarljivo investicijo, zato je še toliko pomembnejše, da se nakupa lotite zares premišljeno. Za začetek morate razmisliti, ali vas bolj zanimajo moderne ali klasične kuhinje z jedilnico, kako veliko mizo potrebujete, kateri materiali in barve pridejo v poštev, kakšni stoli za jedilnico bi bili najprimernejši ipd. S tem boste naredili osnovno selekcijo in se nekoliko približali končni odločitvi. V salonih Maros se zavedamo, da zahteva nakup kuhinje z jedilnico kar nekaj pomembnih odločitev, zato ponujamo strankam možnost brezplačnega svetovanja, ki vključuje obisk arhitekta na domu, meritve in pripravo 3D-izrisov, na podlagi katerih se boste lažje odločili, ali je oprema, ki je pritegnila vašo pozornost, resnično primerna za prostor, ki ga opremljate.

Lesene jedilnice, ki prepletajo tradicijo in modernost

Pohištvo za jedilnice (mize, stoli in drugi elementi) je lahko izdelano iz različnih materialov. Ena najpogostejših izbir so še vedno (pretežno) lesene jedilnice. Gre namreč za izjemno priljubljen material za izdelavo pohištva, ki uspešno prepleta trpežnost in atraktiven videz. Sodobne lesene jedilnice se sicer pogosto precej razlikujejo od tistih, ki so bile značilne za pretekla obdobja. V osnovi je sicer še vedno prisoten pridih tradicije, ki poskrbi za občutek domačnosti in topline, ta osnova pa je nato nadgrajena z modernejšimi oblikovalskimi rešitvami. Tako gre za zanimiv spoj preteklosti in sodobnosti, tradicije in modernosti. Odličen primer tovrstnega spoja so masivne lesene mize za jedilnico, ki so ena izmed možnosti, ki vam jih ponujamo v salonih Maros.

Mize za jedilnico na voljo v različnih dimenzijah in oblikah

V naši ponudbi vas čakajo najrazličnejše mize, med katerimi boste brez težav našli zares najoptimalnejšo rešitev za svoj dom. Mize za jedilnico so različnih oblik – okrogle ali kvadratne oz. pravokotne –, hkrati pa imate možnost izbire med različnimi  materiali in dimenzijami. Če vam običajno zadoščajo manjše dimenzije mize, vendar pa želite občasno pogostiti malce večjo druščino, vam priporočamo, da si ogledate raztegljive mize iz naše ponudbe. Te so še posebej praktične za malce manjše prostore. Posledično ne bo nevarnosti, da bi bil zaradi mize prostor prenatrpan, ob posebnih priložnostih pa boste zlahka pridobili nekaj dodatne površine za goste. Čeprav boste v ponudbi našli zelo različne mize za jedilnico za vse okuse in potrebe, pa vendarle obstaja skupna značilnost, ki si jo delijo vse mize iz našega prodajnega programa, in sicer je to vrhunska kakovost. Mize namreč odlikuje izredna trpežnost, zato bodo kos tudi večjim obremenitvam. V ponudbo uvrščamo izključno artikle uveljavljenih, mednarodno priznanih proizvajalcev, kot so Calligaris, Tonin Casa, Miniforms in Cattelan Italia.

Stoli za jedilnicoIzjemno udobni in estetsko dovršeni stoli za jedilnico

Poleg mize pa boste seveda potrebovali še kakovostne stole. Tudi v tem primeru vas naša ponudba ne bo razočarala. Stoli za jedilnico so namreč prav tako proizvod podjetij, kot sta Tonin Casa in Calligaris, kar je zagotovilo za vrhunsko kakovost. Vsi stoli se lahko pohvalijo s tem, da zagotavljajo izredno udobje, in to celo v primeru večurnega sedenja. Obenem so stoli vzdržljivi, ne nazadnje pa jih odlikuje dovršen, moderen dizajn. Čeprav so stoli v osnovi predvsem zelo praktičen kos notranje opreme, so lahko hkrati dekorativni element – izvirne oblikovalske rešitve, ki so značilne za praktično vse modele iz našega prodajnega programa, vas bodo zagotovo povsem navdušile. Stoli za jedilnico se kombinirajo s poljubno mizo, seveda pa jih je po želji možno kupiti samostojno in jih kombinirati z že obstoječo opremo v prostoru.

Dodatno pohištvo za jedilnice

Ponudbo salonov Maros, ki jih najdete na treh lokacijah – v Ljubljani, Celju in v Slovenski vasi (outlet) –, dopolnjujejo še jedilniške komode in vitrine. Tako je mogoče vso opremo, ki jo potrebujete za opremljanje tega izredno pomembnega prostora v vsakem domu, kupiti na enem mestu. Po nakupu, katerega del je po želji, kot omenjeno, individualno svetovanje in pomoč pri načrtovanju, poskrbimo za hitro dobavo in dostavo na izbrani naslov. Naši izkušeni monterji bodo poskrbeli za profesionalno montažo, ki ima izjemno pomembno vlogo pri funkcionalnosti in zagotavljanju dolge življenjske dobe notranje opreme. Na koncu poskrbimo še za odvoz odpadne embalaže, ki jo ustrezno recikliramo. Ponujamo vam torej zares celostno storitev. Z našo pomočjo bo opremljanje ali obnavljanje stanovanja resnično enostavno, obenem pa vam ne bo treba skrbeti glede kakovosti opreme.

Preberite si tudi...