Kuhinjski vrtiček za vsak dom

Kuhinjski vrtiček – gojite začimbe v kuhinji | Rastline v stanovanju

by

Kuhinjski vrtiček je zadnji modni krik notranjega oblikovanja, saj lahko z notranjim vrtičkom prav vsak vzgoji vsaj nekaj začimb v kuhinji. Vsi se namreč zavedamo pomena vegetacije in rastlin v stanovanju in kako le-ta vpliva na človeško razpoloženje.

S kuhinjskim vrtičkom tako ubijemo dve muhi na en mah – v majhnem stanovanju, kjer ni možnosti za zunanji vrt, si lahko nekaj začimb pridelate kar v lastni kuhinji, hkrati pa poskrbite za estetsko urejeno stanovanje z dodatkom rastlin.

Rastline v stanovanju Notranji vrtiček

Notranji vrtiček- preprosta rešitev za temen prostor

Pri gojenju rastlin v stanovanju se pogosto srečamo s problemom premajhne osvetljenosti prostora. Zelenjava in rastline, ki potrebujejo veliko sonca, nekaj časa trpijo na temni polici v stanovanju in se stegujejo za sočnimi žarki, nato pa počasi izgubijo voljo in kaj hitro jih odvržemo na kompost.

V našem podjetju smo zato razvili enostavno rešitev za temne prostore in pa tiste, ki se šele spoznavate z gojenjem rastlin v stanovanju. Izdelek je sestavljen iz lesenega korita v barvi temnega ali svetlega hrasta, dodatno svetlobo pa dovaja umetelno oblikovan kovinski nosilec z LED svetilom. Kovinski nosilec kuhinjskega vrtička ponujamo v treh različnih variacijah:

 • oblika T: za Taprave mojstre
 • oblika U: za Ustvarjalne kuharje
 • oblika L: za tiste, ki Ljubijo kuhanje

Začimbe v kuhinji

Gojenje začimb v kuhinji s pomočjo LED svetlobe

S pomočjo kuhinjskega vrtička z LED svetilom bodo rastline v stanovanju bujno uspevale tudi v temnejših prostorih. LED svetloba namreč zelo uspešno imitira spekter sončne svetlobe – zeleni in modri del spektra pospešuje rast, rdeči del pa pospešuje cvetenje in s tem nastajanje plodov. Vam tako preostane samo še redno zalivanje in v svojem notranjem vrtičku boste instantno uživali.

Kuhinjski vrtiček za vsak domNotranji vrtiček

Kuhinjski vrtiček: kako gojim začimbe v kuhinji?

Za uporabo našega notranjega vrtička za gojenje rastlin v stanovanju ne potrebujete posebnih kapsul, temveč želeno rastlino preprosto vsadite v leseno korito kuhinjskega vrtička. Število rastlin v stanovanju, ki jih želite gojiti je odvisno od velikosti lesenega korita. Ta ponujamo v naslednjih velikostih:

 • S- 265 mm x 160 mm x 260 mm (skupna višina s kovinskim nosilcem), primeren za približno 2 sobni rastlini
 • M- 465 mm x 160 mm x 270 mm (skupna višina s kovinskim nosilcem), primeren za približno 4 sobne rastline
 • L- 665 mm x 160 mm x 270 mm (skupna višina s kovinskim nosilcem), primeren za približno 6 sobnih rastlin
 • L- 865 mm x 160 mm x 270 mm (skupna višina s kovinskim nosilcem), primeren za približno 8 sobnih rastlin

Rastline v stanovanju

Vedno sveže začimbe v kuhinji so velika prednost prav vsakega kuharskega mojstra. Svojim sveže pripravljenim jedem dodajte sveže začimbe iz kuhinjskega vrtička in nepopisno nadgradite svojo kuho. Rastline, ki preizkušeno uspevajo v našem notranjem vrtičku, so:

 • bazilika: močno aromatična začimba v kuhinji, ki jo poznamo predvsem iz italijanske kuhinje
 • meta: sladkast okus rastline popestri osvežilne poletne jedi in napitka
 • origano: podobno kot baziliko jo poznamo iz italijanske in grške kuhinje
 • rožmarin: mediteranska začimba v kuhinji, ki se jo danes uporablja tudi v osvežilnih alkoholnih napitkih
 • mikrozelenjava: s hranili bogata zelo mlada zelenjava ali začimbe (por, gorčica, zelje, solata)

Začimbe v kuhinji

Estetsko dovršen in okolju prijazen kuhinjski vrtiček

Danes je gojenje rastlin v stanovanju najosnovnejša funkcija samega stanovanja. Družabna omrežja so polna popolnih fotografij vse od pravih urbanih džungel v stanovanjih pa do minimalističnega pristopa k notranjemu oblikovanju. Naš eleganten kuhinjski vrtiček bo tako ustrezal prav vsakemu stilu, ki si ga boste izbrali za urejanje vašega stanovanja.

Poleg estetske vrednosti pa je v današnjem času izredno pomemben tudi trajnostni aspekt vsakega izdelka. Naše korito za gojenje začimb v kuhinji je slovenski proizvod- leseno korito je ročno delo lokalnega mizarja, kovinski nosilec pa je rezultat skupnega dela slovenskih razvijalcev. S kuhinjskim vrtičkom, pa naj si bo ta še tako majhen, lahko storite minimalen korak v smeri samooskrbe. Vsak kmet ali pa vrtičkar namreč ve, da je najboljše tisto, kar pridelaš sam s svojimi rokami!

Preberite si tudi...