jedilniška miza in stoli

Kako pristopiti k izbiri jedilne mize in stolov za jedilnico?

by

Izbira jedilne mize in stolov za jedilnico ni na zelo nasičenem trgu nič kaj preprosta.  Kupec se lahko zaradi velike količine izdelkov, ki so v prodaji, zmede in na koncu niti več ni povsem prepričan, kaj pravzaprav išče. Vsekakor je potrebno iskati čim bolj kakovostno rešitev v cenovnem razponu, ki smo si ga zastavili. Poleg tega pa je potrebno pomisliti tudi na nekatere druge vidike, ki vam jih predstavljamo v nadaljevanju.

Pri izbiri jedilne mize in jedilniških stolov se moramo najprej vprašati, kaj od našega jedilnega prostora sploh pričakujemo. Bomo v njem zgolj povečerjali po napornem dnevu? Bo to morda prostor, kjer bomo prirejali velika družinska kosila ali rojstno dnevne zabave? Ali pa bo to prostor, v katerem se bomo ob vikendih družili z najožjimi prijatelji. Našim odgovorom primerno je potrebno prilagoditi tako izbiro jedilniške mize, kot tudi stolov za jedilnico.

V manjših prostorih se je bolje odločiti za pravokotno zložljivo mizo

Najprej se navadno odločimo o obliki mize. Če nam prostor to dopušča, se lahko odločimo za okroglo mizo, ki jo postavimo v sredino jedilnice. Okrogla miza ponuja zares veliko prostora. Tako bomo z njeno pomočjo enostavno postregli tudi večjo družbo. Dan danes zelo priljubljeno izbiro pa predstavljajo tudi pravokotne jedilne mize, ki jih lahko v manjših prostorih postavimo tudi ob in tako prihranimo nekaj prostora.

Pri izbiri mize bodite pozorni še na to, da miza za vaš prostor ne bo prevelika, saj lahko to vizualno prostor skrči in ga naredi precej manjšega, če pa je miza preblizu drugim kosom pohištva, ga naredi še neudobnega in nepraktičnega. V primeru, da ste na tesnem s prostorom, raje razmislite o možnosti raztegljive mize, ki jo boste lahko po uporabi zložili.

Masivne jedilne mize in stoli za jedilnico visoke kvalitete v mizarstvu Artles

Seveda pa nikakor ne moremo mimo izbire materiala iz katerega bo jedilna miza izdelana. Materialov je na pretek, vendar masivne jedilne mize še zmeraj predstavljajo eno izmed najbolj pogostih izbir jedilniških miz. Les je zelo priljubljen material, ki v prostor vnaša občutek topline in domačnosti, hkrati pa ga lahko obdelamo po željah naročnika.

V mizarstvu Artles bomo poskrbeli za izdelavo masivne jedilne mize, ki vas bo navduševala vrsto let. Jedilniške mize iz masivnega hrastovega lesa so izdelane za brezčasno uporabo. Vse jedilne mize so oljene in voskane, kar daje naravnemu masivnemu lesu še večjo lepoto. Poleg tega lepote pa lesu to zagotavlja tudi odlično zaščito, posledično pa ima produkt dolgo življenjsko dobo. Poleg serijskega pohištva iz masivnega lesa, v podjetju Artles izdelujemo tudi masivno pohištvo po naročilu in masivne jedilne mize tukaj niso izjema.

Preberite si tudi...