Klasična gradnja hiše na ključ

ICH gradnja ali klasična gradnja hiše na ključ?

by

ICH ali Insulated Concrete Form sistem gradnje nizkoenergijskih hiš na ključ je inovativen in zelo kakovosten. Pri tem načinu gradnje steno sestavimo iz votlih stenskih elementov JUBHome WALL, ki so izdelani iz grafitnega EPS. V vmesni prostor se med sestavljanjem vstavlja vertikalna in horizontalna armatura, nakar ta prostor zalijemo z betonom. Rečemo tudi, da gre za gradnjo hiše na ključ z izgubljenim opažem, saj notranji in zunanji sloj iz grafitnega EPS v času gradnje služita kot izgubljeni opaž, po betoniranju pa predstavljata toplotno izolacijo. S tem sistemom gradnje lahko svojim naročnikom zagotovimo izjemno hitro izvedbo projekta, maksimalno kvaliteto, poleg tega pa je izolacija sten zelo dobra, kar vodi v energijsko učinkovitost gradnje.

Zaradi odlične izolativnosti se v nizkoenergijski hiši zmanjšajo tudi stroški ogrevanja in hlajenja. Varčne hiše so namreč zelo dobro izolirane, zrakotesne in pri prezračevanju vračajo delež toplote. Posledično tako za ogrevanje kot tudi za hlajenje porabijo zelo malo.

Klasična gradnja hiše na ključ

Hitra in kakovostna gradnja hiš JUBHome linije

Gradnja Jubove nizkoenergijske hiše je precej hitrejša od klasične gradnje hiše na ključ. Hitrost pri gradnji omogoča hitro in relativno enostavno sestavljanje elementov ter takojšnja vgradnja armature in betona. Gradnja do četrte gradbene faze nizkoenergijske pasivne hiše tako traja približno štiri mesece. Tudi zaključna dela potekajo veliko hitreje kot pri klasični gradnji, saj istočasno izvajamo tako nosilne zidove kot tudi fasadno izolacijo obodnih sten. Nenazadnje pa je hitrejša tudi vgradnja instalacij, saj ni potrebno izvajati dolbljenja. Večina instalacij namreč poteka po notranjem sloju izolacije hiše.

Ali pri nizkoenergijskih pasivnih hišah res ne smemo odpirati oken?

Velikokrat naletimo tudi na vprašanje, ali pri naših nizkoenergijskih hišah ne smemo odpirati oken. Seveda odpiranje oken ni prepovedano. Prav nasprotno. V letnih časih, ko temperature med notranjostjo in zunanjostjo prostora niso preveč različne, lahko prezračevanje celo izključimo in zračimo s pomočjo oken. Prav tako je v vročih poletnih mesecih, kadar so nočne zunanje temperature nižje od notranjih, celo priporočljivo hišo ohladiti s hladnejšim nočnim zrakom, ki prihaja od zunaj.

Cena gradnje hiše na ključ podjetja JUBhome je konkurenčna, mi pa vam bomo že na začetku pomagali z vsemi informacijami, ki jih potrebujete, preden se odločite za gradnjo takšne hiše. Tudi v postopku same izgradnje projekta, smo vam ves čas na voljo ta za pojasnila in vprašanja, ki se vam bodo morda še zastavila, seveda pa smo vam ves čas dosegljivi tudi po telefonu ali e-pošti, kjer vam lahko podamo dodatne informacije o nizkoenergijski hiši.

Preberite si tudi...