Lektoriranje v 24 urah

Lektoriranje v 24 urah je za številne študente rešitev pred zagato

by

Lektoriranje v 24 urah je relativno redka storitev, saj je delo praviloma razporejeno čez celo leto. Razlika – ki pa je bistvena – je pri naših strankah, ki zaključujejo študij. Tu namreč pride do nesorazmernega povpraševanja v poznojesenskih, zimskih in zgodnjepomladanskih mesecih na eni strani, ko je povpraševanje manjše, in poznopomladanskih, poletnih in zgodnjejesenskih mesecih, ko je povpraševanje večje. Študenti takrat množično potrebujejo lektoriranje in oblikovanje diplomske naloge. Veliko jih je v časovni stiski in v tem primeru pride prav lektoriranje v 24 urah ali celo še hitreje, če je to le mogoče. Na tem mestu moramo opozoriti, da izvajamo samo lektoriranje v Wordu. PDF datoteke in programi, kot so LaTeX ali Indesign, namreč nimajo lektorskih orodij, ki bi bila primerljiva s tistimi, ki jih ima MS Word, zato se lektoriranja v teh programih ne lotevamo. Lektoriranje v Wordu je pač postalo standard, tako da vsem, ki nalogo pišete v kakšnem drugem programu, priporočamo, da se pravočasno pozanimate, kako narediti pretvorbo v Wordovo datoteko.

 

Lektoriranje v 24 urah je najpogostejše konec avgusta in septembra

Lektoriranje in oblikovanje diplomske nalogeČe bi se radi izognili največji gneči pri lektoriranju in ne veste, kdaj to je, ste prišli do spletnega teksta, ki vam bo na to vprašanje jasno odgovoril. Manjši višek sezone je v drugi polovici junija, največji višek sezone, pa je konec avgusta in na začetku septembra, čeprav je z nekoliko manjšim tempom povpraševanje septembra še vedno zelo močno. Če nimate druge izbire, kot da daste nalogo v lekturo v poleti, potem to storite v prvi polovici junija, še bolje julija ali vsaj čim prej v avgustu, saj se v tem poletnem mesecu stanje poslabšuje skoraj iz dneva v dan. Če boste stopili v stik z nami, imate v vseh obdobjih dobre izglede, da vam bomo nalogo lektorirali, čeprav bo cena v času vrhunca sezone lahko občutno višja. Vsekakor pa vam priporočamo, da imate za lektoriranje na voljo vsaj nekaj dni. Če nas pokličete v zadnji minuti tvegate, da ne bomo imeli časa, čeprav rešimo tudi zelo veliko takšnih strank.

 

Lektoriranja in oblikovanja diplomske naloge v zadnjem trenutku se izognite

Lektoriranje in oblikovanje diplomske naloge »tik pred zdajci« vam močno odsvetujemo. Lektoriranje v 24 urah samo po sebi ni problematično. Smo podjetje, ki smo za to storitev specializirani, zato računamo, da bodo naše stranke imele tovrstne potrebe. Pri oblikovanju pa gre za druge vrste storitev, ki je tehnična in je tudi lahko zelo zahtevna ter zamudna. Problematično je še usklajevanje dve različnih izvajalcev, kar je v enem dnevu v večini primerov skoraj nemogoče. Dodatna težava je utrujenost lektorjev, ki je na višku sezone prisotna vsepovsod, saj pogosto delamo preko normalnih delovnikov ter tudi čez vikende, torej pravega počitka skorajda ni. V takšnih okoliščinah lektor hitreje kaj spregleda oz. zagreši napako, kar je objektivno za pričakovati. Zato se izognite diplomiranju v zadnjem trenutku. Kot vidite ne gre zgolj zato, da boste storitev plačali dražje, ampak so prisotne še druge težave.

 

Lektoriranje v 24 urah je včasih nemogoče izvesti

Lektoriranje v 24 urah ali hitreje vedno ni mogoče. Svetujemo vam, da se na rezervacije lektorjev pretirano ne zanašate, saj po naših izkušnjah te pogosto ne držijo. Mi jih denimo sploh ne najdemo. Zato vedno imejte rezerven načrt in spremljajte lektorja. Če bo začel tarnati, da je močno zaseden ali utrujen, je zelo možno, da bo rok zamudil ali vas pustil na cedilu. Mi rokov nikoli ne zamujamo, in to ne glede na to, ali se dogovorimo za lektoriranje v 24 urah ali normalno storitev. Opozoriti moramo tudi na to, da je lektoriranje v 24 urah dosti dražje, zato si ga vsi niti ne morejo privoščiti, saj so nekatere diplomske naloge zelo dolge in je že »običajna« cena lahko visoka.

 

Lektoriranje in oblikovanje diplomske naloge pri enem izvajalcu

To, da vam lektoriranje in oblikovanje diplomske naloge izvede en izvajalec, je idealno. A da bi se to zgodilo, mora imeti podjetje v svojih vrstah dva različna strokovnjaka, saj so lektorji z ustreznim tehničnim znanjem oblikovanja relativno redki. Če povprašujete na višku sezone, se iskanje enega ponudnika za obe storitvi lahko sprevrže v pravo misijo nemogoče. Zato vam priporočamo, da si pravočasno poiščete tehničnega izvajalca ter lektorja. Edino pravilno je, da tehnično urejanje sledi lektoriranju, zato je še posebej pomembno, da je tehnični oblikovalec fleksibilen, da se bo lektorju lahko prilagodil. Če ne morete drugače, kot da najprej angažirate tehničnega urejevalca, se z njim obvezno dogovorite še za kontrolo oz. hitri pregled, ko bo lektor opravil svoje delo, ker se med lektoriranjem kakšna postavitev lahko hitro podre.

Preberite si tudi...